Son dönemlerde LCD’den OLED’e geçişlerin hızlanması, Samsung’u da harekete geçirdi. Dünyanın en popüler ve başarılı panel üreticilerinden birisi olan Samsung, sektördeki talebi karşılamak adına LCD’den OLED’e geçiş dönüşümünü hızlandırmaya başladı.

Gelen son bilgilere göre 2021 yılı içerisinde kapatılan Samsung Display’in LCD fabrikasının OLED üretim hattına dönüştürülmesi için yeni bir planlama yapıldı ve işlerin hızlandırılmasına karar verildi. Mevcut planlamaya göre A4-2 hattı (L7-2) 6. nesil OLED üretim hattına dönüştürülecek. Mevcut Hatta 2022 yılının 3. çeyreği itibariyle OLED panellerinin üretilmesi planlanıyor. 

6. nesil OLED panel üretilecek

Yüksek bir yatırım yaparak dönüşümü hızlandıran Samsung, mevcut üretim hattında 6. nesil OLED panellerini üretmeyi planlıyor. Böylece şirketin yıllık OLED panel üretimi 180 bin daha artacak. Samsung bu yeni alanda yapacağı üretimler ile diğer fabrikalarında da yeni bir planlamaya gidecek. Yeni kurulacak üretim alanlarında A3, A4 vb. 6. nesil OLED fabrikaları arasındaki kalite farklılıklarını ortadan kaldırmak isteyen şirket, diğer fabrikalarında da A3, A4 ve LTPO gibi teknolojiler geliştirecek. 

Sektörde Samsung tarafından yapılan yatırımlar, büyük bir memnuniyet ile karşılanmış durumda. Pek çok şirketin panel teknolojisini geliştiren ve uygun fiyatlar ile tedarik eden Samsung’un, üretim kapasitesini artırması ve yeni teknolojileri de üretecek olması, şirketlere büyük bir avantaj sağlayacak. 

LCD teknolojileri iptal edilebilir

LCD konusunda çok fazla istekli olmayan Samsung, son yıllarda Çinli pek çok panel üreticisinin LCD pazarında öne çıkması ile pazardaki payını kaybetmişti. LG ve Samsung gibi şirketlerin yaşanan gelişmeler sonrası LCD panellerden vazgeçmesi de gündemde. OLED pazarının artış kaydetmesi ve yeni bir teknoloji olması nedeniyle Samsung yeni yatırımları ile OLED alanına odaklanabilir.

Zira geçtiğimiz yıllarda yapılan açıklamalarda 2020 yılının sonuna kadar LCD panel üretiminin sonlandırılacağı belirtilmişti. Ancak pandemi gibi durumlar nedeniyle bu planlar gerçekleşmedi. Şu ana kadar gelen haberlerde ise şirketin 2022 yılının sonuna kadar sektörden çıkmak istediği görülüyor. Ayrıca LCD paneller, 2021 yılının Ocak ayına göre 2021 yılının Ocak ayında yüzde 64 oranında düşüş yaşadı. Bu da şirketler için değişimi tetikliyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir