Ses teknolojisi sektörünün öncü markalarından Samsung, son raporlarda da sektör lideri oldu ve 10 yıldır zirveyi kapattı.

FutureSource Consulting’in yeni sektörel raporu paylaşıldı. Ses teknolojisi alanına odaklanan son raporda Samsung’un 2023 yılında da zirvede yer aldığı görüldü. 10 yıldan beri rakiplerine karşı ciddi bir üstünlük kuran Samsung, geçtiğimiz yılı da zirvede kapattı. Raporlara göre şirket 2023’te %20,3’lük bir pazar payı elde etti ve sektördeki satış hacmine %18,8’lik katkı sağladı. Soundbar pazarında on yıldır aralıksız lider olmayı başaran Samsung, tüketicilerin de ilk tercihlerinden birisi.

Yenilikçi Ses Deneyimi İle Gücünü Artırıyor

Samsung, lider olduğu pazarda üstelik yeni teknolojileri ile ses deneyimini arttırmayı başarıyor. Q-Symphony ve SpaceFit Sound gibi yenilikçi özellikleriyle ev eğlence sistemlerinde yeni bir dönem başlatan marka, kullanıcıların dinleme ortamlarına mükemmel uyum sağlayarak benzersiz bir ses deneyimi sunuyor. Bu da rakiplerinin önüne geçmesini sağlıyor.

2024’te da bu başarının sürmesi bekleniyor. Zira Samsung, AI destekli ses özellikleri ve gelişmiş bağlantı seçenekleriyle soundbar serisindeki yeniliklerine devam edecek. Şirketin amiral gemisi Q serisi soundbar HW-Q990D, 11.1.4 kanal surround ses ve geliştirilmiş Q-Symphony özelliği ile sektörün önde gelen rakipsiz ürünleri arasında yer alıyor.

Yeni modeller ve son raporla ilgili Samsung Electronics’in ilgili birim Başkan Yardımcısı Cheolgi Kim tarafından yapılan değerlendirmelerde müşteri geri bildirimlerine vurgu yapıldı. Kim, müşteri geri bildirimlerinin bu başarıda büyük rol oynadığını ve yapay zeka tabanlı ses teknolojisi ile ev eğlencesinin sınırlarını zorlamaya devam edeceklerini belirtti.

Samsung, Küresel Soundbar Pazarındaki Liderliğini Kutluyor
Samsung, Küresel Soundbar Pazarındaki Liderliğini Kutluyor

Yeni Nesil Modellerde Ön Sipariş Dönemi Başladı

Samsung, 2024 TV ve ses serisi için şu anda ön sipariş dönemini de başlatmış durumda. Yeni Music Frame, fotoğraflarınızı sergilerken müziklerinizi çalan özelleştirilebilir hoparlör olarak öne çıkıyor. Samsung.com’da ön sipariş veren müşterilere özel fırsatlar da sunuluyor.

2014’ten 2023’e kadar geçen on yıllık süre boyunca küresel soundbar pazarında lider olmayı başaran Samsung, 2024 yılındaki yapay zeka destekli yenilikçi modelleriyle 2024 yılında da pazar liderliğini bırakmayacak gibi görünüyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir