Güney Koreli şirket Samsung’un akıllı telefon modellerinde kullanıcılar zaman zaman klavye sorun ve problemleri yaşayabiliyorlar. Bu sorunlar daha çok yazılım ve arayüzden kaynaklı olurken, bu noktada Samsung klavye durduruldu hatası karşılarına çıkıyor. Yaygın olarak gözükebilen Samsung klavye sorununu sizlere bu içeriğimizde nasıl çözebileceğinizi göstereceğiz. Birçok deneyebileceğiniz çeşitli yöntemler varken, gelin şimdi ortaya çıkan Samsung klavye durduruldu hatasının en basit çözüm yöntemi neler detaylıca bakalım.

Samsung Klavye Durduruldu Hatası ve Çözümü

2 1 12
  • Özellikle birisine mesaj yazarken veya klavye açık esnasında Samsung klavye durduruldu mesajı alıyorsanız, aşağıdaki yöntemleri denemeye başlayabilirsiniz.
  • Samsung telefonunuz üzerinden Ayarlar uygulamasını açın.
  • Daha sonra buradan aşağı kaydırarak “Uygulamalar” bölümüne erişin ve burada indirmiş olduğunuz uygulamaların tüm listesini karşınızda göreceksiniz.
  • Sağ üst köşeden üç noktaya dokunun.
  • Gelen kısımda çeşitli seçenekler yer alacakken, buradan sistem uygulamalarını göster bölümüne basın. Daha sonra sistem uygulamaları da listenin arasına dahil olacaktır.
  • Biraz aşağı kaydırarak listeye yeni eklenen “Samsung Klavye” seçeneğine dokunun.
  • Daha sonra gelen seçenekler arasında “Zorla Durdur” düğmesine basın ve daha sonra Devre Dışı Bırak dediktan sonra Etkinleştir deyin.

Bu işlemler sonrasında, Samsung klavye durduruldu hatasını bir daha almanız oldukça zor olacaktır. Denemiş olduğunuz bu yöntem geçerli olmadı ise sistemi fabrika ayarlarına çevirerek veya Google Play Store’dan üçüncü parti bir klavye uygulaması indirerek tekrardan deneyebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir