Samsung, internet dünyasında gelişen teknolojileri sürekli olarak takip etmektedir. Metaverse ve NFT koleksiyonlarına destek veren ve bu konudaki çalışmalarını sürdüren şirketin bundan sonraki hedefi; kendi metaverse dünyasını yaratmak.

Samsung’un AR Emoji’si Başka Şirkete Yaptırılmış

Hemen hemen her sektörde birçok şirket NFT koleksiyonları üretmeye devam ederken, internetin gelişen meta dünyası büyüyor ve genişliyor. Ama tabii çok tartışmaların olduğu bir platform çok başarılı görünüyor.

Diğer teknoloji şirketleri de bu evrimin bir parçası olmak için çabalarını hızlandırmaya başlamış gibi görünüyor. Metaverse dünyasında Vestel ve Spotify’ın çalışmalarının ardından sanal dünyayı desteklediği bilinen Samsung, kendi metaverse evrenini yaratacağını duyurdu.

Samsung Metaverse evreni gibi bir evren yaratabilir

Samsung, bu günlerde araştırmaları ve yeni değişiklikleriyle sık sık gündeme geliyor. şirket son aylarda ilk Metaverse mağazasını açtı ve çok fazla heyecan yarattı. Metaverse’deki gelişimi ve siber uzaydaki gelişmeleri takip etmesiyle sıklıkla gündeme gelen şirketin bundan sonraki hedefi, kendi metaverse’ini yaratmak.

Şirketin siber uzayda lider şirketlerden biri olma çabalarına hız veren metaverse planları hakkında daha fazla ayrıntı paylaşılmadı. Ancak Samsung Başkan Yardımcısı Han Jong Hee konu hakkında şu açıklamayı yaptı;

Samsung’un metaverse versiyonunu meydana getireceğiz. Yeni fikirler üreterek, bunları gerçekleştirmemiz konusunda bizlere yardımcı olun. Müşterilerin yeni deneyimleri yaşamalarını sağlamak için metaverse cihazlarını ve çözümlerini piyasaya süreceğiz”

Bu ne anlama geliyor?

Bildiğiniz gibi Samsung, NFT koleksiyonları ve siber uzay ile yaptığı çalışmalarla sıklıkla gündemde. Hatta en son teknolojik cihazları metaverse’e soktu ve büyük ilgi gördü. Şirketin kendi metaverse’ini açıyor olması, önümüzdeki günlerde kendi evrenine yeni cihazlar getirdiğini görmemizi sağlıyor. Elbette açıklamalarda konuyla ilgili çok fazla detay yok ama eminiz ki “Samsung metaverse version” ibaresi birçoğunuzda farklı fikirler uyandırmıştır. Örneğin; Bu bağlamda Samsung’un sanal evrenini keşfetmek ve Samsung’dan almak istediğiniz ürünleri denemek güzel olurdu.

Samsung evreninin meta ayetindeki detaylar için biraz daha beklememiz gerekeceği kesin. Ancak haber Metaverse hayranları için olay çıkarmayı başardı. Bakalım metaverse’de görmeye alıştığımız deneyimin aksine bu yeni evrende neler göreceğiz. Belki uzayda şirketin kendi kripto para birimini veya NFT pazarını görebiliriz. Yeni çözümler ortaya çıktıkça bunları size aktarmaya devam edeceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir