Samsung'un AR Emoji'si Başka Şirkete Yaptırılmış - Haberler - indir.com

Samsung'un AR Emoji'si Başka Şirkete Yaptırılmış

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-05 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

MWC 2018 kapsamında tanıtılan Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus serisi ile beraber yeni AR Emoji teknolojisi tanıtılmıştı. Samsung'un bu özelliğinin Apple'ın Animoji özelliği ile benzemesi oldukça gündem olmuştu. Şimdi ise Samsung'un bu teknolojiyi başka bir şirkete yaptırdığı ortaya çıktı. AR Emoji özelliği California'daki 'start-up' olan Loom.ai tarafından yapılmış olduğu ortaya çıktı. Şirket kurucusu Kiran Bhat yapılan bu teknolojinin başarı sahibi olurken, ayrıca olarak Hollywood'un başarılı Oscar ödüllerinin sahiplerinden birisi olarakta biliniyor.

Loom.ait teknolojisi kullanılarak Samsung Galaxy S9 ailesine entegre edilen yeni özellik kişilere özel fotoğraflar sayesinde özel emojiler yapabiliyor. İfade edilenlere göre bu çözüm yüz tanıma, görsel efekt kullanma ve derin öğrenme noktalarında en iyi çözümleri sunmayı hedefliyor. Bu yeniliğin haricinde Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus cihazlarının herhangi bir özelleştirilmiş donanıma sahip olmadığı biliniyor. AR Emoji özelliği yazılımsal olduğu için herhangi bir donanım kısıtlaması olmadan birçok akıllı telefonda kullanılabilir olacak.

Amerikalı şirketin bu yeni AR Emoji özelliği ile içerik üreticilerinin desteğini alması bekleniyor. AR Emoji, Samsung lisanslı bir teknoloji olmazken, yakın zamanda diğer üreticilerin modellerinde AR Emoji'yi görebiliriz anlamına geliyor. Bakalım 2018'de AR Emoji kullanan akıllı telefon olacak mı göreceğiz.





PAYLAŞ