Samsung, katlanabilir akıllı telefon sektörünün en iyisi olduğunu bir kez daha kanıtladı. 

Katlanabilir akıllı telefon sektörü, birçok markanın pazar payı alabilmek için çalıştığı bir pazar haline geldi. Diğer markalar hızla kendilerine yer edinmeye çalışsa da en zarif deneyimi kullanıcılarına Samsung sunuyor. Ünlü teknoloji devi, 2022 yılında pazardaki diğer markaların toplamına oranla daha fazla katlanabilir telefon sattı ve mevcut pazardaki liderliğini korumaya devam etti. 

Financial Times’ın raporuna göre, 2022 yılında dünya genelinde katlanabilir akıllı telefon pazarındaki sevkiyat 14,2 milyona ulaştı. Bu sayının 11 milyondan fazlasını ise Güney Koreli şirket Samsung’a ait olduğu biliniyor. 

Katlanabilir telefon sektöründe Çin, Samsung ile rekabet edebilecek mi?

Çinli teknoloji markası Huawei, 2 milyona yakın katlanabilir telefon sevkiyatı ile ikinci sırada yerini aldı. Oppo, Vivo, Xiaomi, Honor ve Motorola ise 40.000 adet katlanabilir telefon satarak listenin geri kalanını oluşturan markalar oldu. Canalys’in tahminine göre katlanabilir akıllı telefon satışları 2023 yılında 30 milyona ulaşacak. Çinli teknoloji şirketlerinin katlanabilir akıllı telefonlarını Çin dışında piyasaya sürmeye devam ettikçe, teknoloji devi Samsung’a meydan okumaya başlayacak. Çin, katlanabilir akıllı telefon pazarındaki rekabeti arttıracak gibi görünüyor. 

Rekabet artsa bile bu yıl piyasaya sürülecek olan Samsung’un Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 modelleri ise 2023 yılının gözde telefonları olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir