Katlanabilir telefon modelleri ile 2021 yılına damga vuran Samsung, bu popülerliğini satışlara da yansıtmayı başardı. Konuyla ilgili yapılan son açıklamalara göre 2021 yılında yapılan satışların 2020 yılında yapılan satışların 4 katı olduğu belirtildi. 

Samsung basın sözcüsü tarafından TheVerge’ye yapılan özel açıklamalarda, şirketin katlanabilir telefonlarda en parlak dönemlerinden birisini yaşadığı belirtildi. Galaxy Fold Z 3 ve Galaxy Z Flip 3 olmak üzere 2 yeni modelini 2021 yılında tanıtan şirket, bu modellerin ilk 2 ayındaki satış rakamları ile 2020 yılının tümünde yapılan satışları geçmeyi başardı. Yeni modellerinin yakaladığı popülerlik, şirketin yıl boyunca yüksek satış rakamlarına ulaşmasını da destekledi.

Katlanabilir modeller geleceğe göz kırpıyor

Katlanabilir telefon satışlarındaki artışa yönelik bilgi vermiş olmasına rağmen satış rakamlarını net bir şekilde açıklamayan Samsung, beklentilerin üzerinde bir satışın yapıldığını vurguladı. 2021 yılı genelinde sektörde yapılan değerlendirmelere göre 9 milyonluk bir satışın yapılması bekleniyordu. Bu bakımdan Samsung rakam vermese de açıklamasında yer verdiği küçük bir ayrıntı ile 9 milyon satışı geçtiğini gösterdi.

Katlanabilir telefon pazarının yaklaşık yüzde 88’ine sahip olan Samsung’un yeni telefon modelleri ile birlikte 10 milyonluk satış rakamına ulaştığı düşünülüyor. Ancak özellikle 2023 yılına yönelik yapılan değerlendirmelerde satışların 10 kata varan artış yaşanması bekleniyor. Huawei ve Oppo gibi sektör devlerinin de katlanabilir telefon modellerine yönelmesi, sektörün daha fazla ön planda olmasını ve büyümesini sağlayacak. Samsung ise önümüzdeki yıllarda da bu sektörün lider markası olmayı sürdürecek. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir