Samsung Innovation Campus Programı toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek için bu etkinliği gerçekleştirecek. Samsung Electronics Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye iş birliğiyle gerçekleştirilecek Innovation Campus Programı kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek gerekçesiyle genç kadınlara yönelik düzenlenecek özel yapay zeka sınıfı için başvurular 29 Şubat’ta son bulacak.

Samsung Electronics (UNDP) Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Türkiye’nin ortak çabalarıyla gerçekleştirilen “Innovation Campus” adı verilen program, çağımızın önemli becerileri olan yapay zeka, kodlama ve programlama alanlarında gençlere eğitim sunarak onları geleceğin zorluklarına hazırlamayı kendine görev edinmişdurumda. Bu anlamlı girişimin son fazı olan yapay zeka sınıfının başvuruları, 29 Şubat gününde son bulmuş olacak. Toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekme sebebiyle açılan yeni dijital inovasyon, yapay zeka sınıfı ve bilişim teknolojileri konularında eğitimler sunarak genç kadınların bu alandaki gelişimine ve yenilikçi çözüm bulma kapasitelerine katkı sağlamayı amaçlamakta.

Samsung Innovation Campus Programı toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek için bu etkinliği gerçekleştirecek.

Innovation Campus Programı Kapsamında SKA’lara Katkı Sağlayan Projeler Geliştirilmekte

Innovation Campus Programı, Türkiye’nin teknolojik dönüşümüne ivme kazandırmak amacıyla gençlere, Birleşmiş Milletler’e üye tam 193 ülke tarafından 2030 yılına kadar ulaşılmak üzere kabul edilen SKA’lara (Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları) katkı sağlayacak projeler geliştirme imkanı veriyor. Bu Amaçlar doğrultusunda; gezegenimizin korunması, yoksulluğun sonlandırılması ve sosyal adaletsizlikle mücadele gibi alanlar başta olmak üzere, karşı karşıya olduğumuz temel sorunlara yenilikçi çözümler üretmeyi hedeflediğini belirtiyor. Bu kapsamda gerçekleştirilecek Samsung UNDP ve Electronics Türkiye iş birliği, gençleri teknoloji alanında donanımlı hale getirmeyi, Türkiye ve dünyanın daha iyi bir geleceğe adım atmasına olanak sağlamak istiyor.

Yapay Zeka Eğitimleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Haftasında Başlayacak

Genç kadınlaraözel bir fırsat olarak tasarlanan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında başlayacak olan bu özel yapay zeka sınıfı, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı ve genç kadınların teknoloji alanındaki gelişimini desteklemeyi ortaya koymayı planlıyor. Program kapsamı, katılımcıların problem çözme, kritik düşünme ve yaratıcı düşünme gibi becerilerini artırmanın yanında, kişisel ve profesyonel gelişimlerine de mentorluk yoluyla destek olacak şekilde düzenlendi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan genç kadınlar ise yeni kazandıkları becerileri kendi projelerini tasarlayarak ve hayata geçirerek pratiğe dökme imkanı bulacak. Bu süreçte, projelerini gerçekleştirmeleri için ihtiyaç duydukları mentorluk ve yönlendirme desteği de kendilerine sağlanacağı vurgulanıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir