Samsung Electronics, Almanya merkezli dünyanın en saygın tasarım ödüllerinden olan International Forum (iF) Tasarım Ödülleri 2023 ‘te toplam 80 ödül aldı. 1953 yılında Die Gute Industrieform e.V. adıyla kurulan iF Tasarım Ödülleri, farklılaşma ve etki gibi unsurların değerlendirildiği dokuz ayrı kategoride tasarımlara ödül veriyor. iF ödülleri içerisinde, Ürün, Profesyonel Konsept, Paketleme, İletişim, Mimari, İç Mimari, Kullanıcı deneyimi (UX ) ve Kullanıcı Arayüzü (UI) kategorileri yer alıyor. Samsung, tüm bu kategoriler içerisinden toplam 80 ödül kazanarak bir rekora imza attı.

Farklı yaşam tarzları için kişiselleştirmiş deneyim sunan ürünler Altın Ödül’e layık görüldü

Samsung’un Bespoke Infinite Line buzdolabı ve beyaz eşyaları Altın Ödül kazandı. Bespoke Infinite Line, mutfak tasarımına uyum sağlayan gömme dolap görünümüyle kullanıcılara premium buzdolabı seçenekleri sunuyor. Tasarımındaki sade çizgileri ve yapımında kullanılan doğal malzemelerle, kullanım kolaylığının yanında kusursuz bir gıda saklama alanı sağlıyor.

	
Samsung, iF 2023 Ödülleri’nde toplam 80 ödül kazanarak rekor kırdı

Kullanıcıların mutfaklarında fark yaratan Bespoke Infinite Line’ın dış yüzeyi, çizilmelere ve darbelere karşı daha dayanıklı olan premium alüminyum malzemeden üretildi. Aynı zamanda kolayca temizlenebilen yapısıyla leke ve iz tutmayan bir yüzeye sahip. Buzdolabının iç bölmesinde ise hem aydınlık hem de Black Metal Cooling ve Tunnel Lighting özellikleri mevcut. Bu iki özellik, buzdolabının görünümünde form ve fonksiyon bakımından zarif bir denge oluşturmasını sağlıyor.

Samsung, kullanıcı deneyimi ve tasarımda mükemmeliyet ödüllerini kazandı

Samsung’a ürün kategorisinde ödül getiren bir diğer ürünü de Odyssey Ark oldu. Odyssey Ark, dünyanın ilk 55-inç 1000R kavisli oyun monitörü. Hepsi bir arada temizlik istasyonuyla kablosuz dikey süpürge Bespoke Jet™ ve kullanıcılara evlerinin tasarımıyla uyumlu ve özgün bir kişiselleştirme imkanı sunan akıllı Galaxy Z Flip4 Bespoke da ödül alan diğer ürünler arasında yer aldı.

	
Samsung, iF 2023 Ödülleri’nde toplam 80 ödül kazanarak rekor kırdı

Samsung TV’lerin kullanıcı profiline uygun İşaret Dili Rehberi sunduğu erişilebilirlikle desteklenen kullanıcı deneyimi ve kullanıcıların Roblox metaverse platformunda Samsung ürünleriyle oyun geliştirip oynayabilecekleri simülasyon alanı Samsung Space Tycoon da tasarımda mükemmeliyet ödülünü almaya hak kazandı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir