Hollanda’da tüketici haklarını koruyan ACM, Samsung’un 2013-2018 yılları arasında ülke genelinde fiyatları yasa dışı olarak artırdığı gerekçesiyle para cezasına çarptıracak!

Son yıllarda pek çok teknoloji şirketi haksız rekabet davalarıyla gündeme geliyor. Google ve Facebook’un ardından bu şirketler arasına Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’da katıldı. Dünya genelinde giyilebilir teknoloji, akıllı telefon ve akıllı TV pazarında güçlü bir konuma sahip olan Samsung geçmişte izlediği bir politika yüzünden Hollanda başına dert açmışa benziyor.

Samsung 1 Milyon Euro Ceza Ödeyecek!

Hollanda’nın tüketici ve pazarlar için yetkili kurumu Authority for Consumers & Markets tarafından yapılan bir araştırma soruşturma sonucu Samsung’un 2013-2018 seneleri arasında ülke genelinde televizyon fiyatlarını haksız bir şekilde şişirdiği yönünde karar verildi. Kurum şirketin bu yıllar içerisinde yasal olmayan ticari uygulamalar kullandığını belirtiliyor. Raporda yer alan bilgiler oldukça çarpıcı. Görüşüne göre Samsung, Hollanda’da Samsung televizyon satan şirketlerle e-posta ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçerek fiyatların düşük olan cihazların fiyatlarının yükseltilmesini talep ediyormuş. Bu durumu fark eden ACM ise haksız fiyatlandırma gerekçesiyle Samsung’a 39 milyon Euro ceza kesti.

Samsung, kurallara uyduğunu ve karara itiraz edeceğini belirtti

ACM tarafından yapılan soruşturma sonucu şirketin bu tutumunun ülkedeki perakende düzeyinde fiyatların bozulmasına ve tüketicileri mağdur ettiğine karar verildi. ACM tarafından yapılan araştırmayı Hollanda’daki pek çok elektronik satıcı onaylasa da şirket bu karara itiraz edeceğini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan şirket sözcüsü Samsung’un, bütün süreçte kurallara uyduğunu ve Samsung’un ACM’nin kararı ile hayal kırıklığına uğradığını dile getirerek Samsung’un 39 milyon Euro ceza kararı için itiraz edeceğini ve mahkemeye gideceğini söyledi. Ancak şirketin fiyat arttırışının satıcılar tarafından da onaylandığını göz önünde bulundurursak Samsung’un cezadan kaçma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyleyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir