Samsung 1 Milyon Euro Ceza Ödeyecek! - Haberler - indir.com

Samsung 1 Milyon Euro Ceza Ödeyecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, haksız ticari uygulamalar yaptığı gerekçesiyle İtalyan Rekabet Kurumu - AGCM (Autorita Garante della Concorrenza e del Mercato) tarafından 1 milyon Euro'luk cezaya çaprtırıldı. Cezanın altında yatan detay ise akıllı telefon ve tabletlerdeki dahili hafıza miktarı.

Hepimizin bildiği gibi akıllı telefon ve tabletlerde dahili hafıza miktarı 8 GB, 16 GB ya da 32 GB olarak gösterilse de kullanılabilir alan bu değerlerden daha azdır. Cihazdaki işletim sistemi ile ön yüklü gelen uygulamaların kapladığı alan nedeniyle dahili hafızanın bir miktarı kullanılamaz.

Bu noktada Samsung, ürünlerinde belirttiği hafıza miktarıyla cihazdaki kullanılabilir hafıza miktarı değerlerini fazla gösterdiği için İtalyan Rekabet Kurumu tarafından tüketici haklarını ihlal etmiş sayıldı.

Durumu daha iyi anlamanız için bir örnekle sizleri aydınlatalım.

Samsung, Galaxy S4 cihazlarda 16 GB dahili hafıza olduğunu belirtiyor. Ancak cihazın sunduğu kullanılabilir hafıza alanı ne yazık ki yaklaşık 8 GB. Firma bundan dolayı kullanıcıların yoğun tepkisiyle karşılaşmış ve yayınladığı yazılımsal bir güncelleme ile bu alanın yaklaşık 9 GB'a yükselmesini sağlamıştı.

İşte bu nedenle suçlu bulunan ve tüketici haklarını ihlal ettiği söylenen teknoloji devi Samsung, İtalya'da 1 milyon Euro ceza ödeyecek.





PAYLAŞ