Kendi yonga setlerini üreten şirketlerden bir tanesi olan Samsung, giriş ve orta segmentte kendi çiplerine daha fazla yer vermeye başlayacak. Apple gibi üreticiler farklı marka çiplerini kullanmayı tercih etmezken, bilindiği üzere Samsung, Qualcomm ve MediaTek gibi şirketlerin ürettiği yongaları kullanıyor. Ancak kendi çiplerinin telefonlarda daha fazla yer alabilmesi adına Samsung yeni bir dönem başlatıyor. Bu alanda yeni bir strateji oluşturan şirket, özellikle giriş ve orta segment modellerini bu strateji dahilinde değerlendirilecek. 

Exynos çipler daha fazla modelde yer alacak

Paylaşılan yeni rapora göre Samsung Galaxy A serisi ve Galaxy M serisi akıllı telefonlara önümüzdeki dönemlerde daha fazla önem verilecek. Gelişmiş ülkelerden ziyade gelişmekte olan pazarlara ağırlık verecek olan Samsung, bu pazarlarda sunacağı cihazlarda kendi Exynos işlemcilerini kullanacak.

Samsung, geçtiğimiz dönemlerde tanıtılan Galaxy A13 4G akıllı telefonunda Exynos 850 işlemciyi kullanmıştı. Kuzey Amerika pazarında piyasaya sunulan bu telefon, şirketin kendi işlemcisine yer vermesi ile dikkat çekti. Galaxy A12 2021 yılında 50 milyonu geçen satış rakamlarıyla en çok dikkat çeken modellerden birisi olmuştu. Dünyanın en çok satan akıllı telefon modellerinden birisi ile değişimi başlatan Samsung, bu konuda ne kadar iddialı olduğunu da gösterdi. 

Samsung çip sektöründe yeni dönem başlatıyor

MediaTek gibi farklı üreticilerin çiplerini kullanması ile milyonlarca satışa ulaşan Samsung, sadece kendi şirketi için değil rakip çip üreticilerinin de yüksek gelirlere ulaşmasını sağlıyor. Bundan sonraki dönemde çip üretimlerini arttırarak kendi modellerini kullanacak olan Samsung, böylece Qualcomm ve MediaTek gibi üreticilerin de Samsung üzerinden elde ettiği gelirlerde düşüş yaşamasına neden olacak. Mevcut planlamanın tüm pazarlarda geçerli olacağı belirtildi. Yeni tanıtımlarda Exynos ile çıkış yapılması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir