Güney Kore merkezli teknoloji şirketlerinden Samsung, pandeminin etkileri ve Ukrayna’da devam eden savaş sebebiyle bu yıl normal durumun oldukça altında telefon üretimi gerçekleştirmesi bekleniyor. 

COVID-19 salgını ve küresel çip sorunları, son iki yılın büyük bir kısmında akıllı cep telefon pazarında hasara yol açtı ve bu yıl da işler pek de sanıldığı gibi iyi gözükmüyor. Yeni elde edilen bir rapora göre Samsung, başlangıç olarak planlandığından daha az telefon üretimi gerçekleştirmeyi planlıyor. Güney Kore’nin iş gazetesi Maeil Business News, Samsung’un tedarik zincirlerindeki bir kaynağa atıfta bulunarak, teknoloji devinin bu yıl içerisinde akıllı cep telefon üretim hedefini önemli ölçüde azalttığını dile getirdi. Samsung’un tedarikçilerine 2022’ye kadar sipariş hacmini daha da küçültmeyi planladığını dile getirdi. Bu da şirketin bu yıl içerisinde sadece 280 milyon adet sevkiyat gerçekleştirmeyi planladığı anlamına geliyor. Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, bunun ilk hedef olan 310 milyon adetten 30 milyon eksik olduğunu dile getirdi.

Shinhan Investment analistleri aynı zamanda Samsung’un Mayıs ayında üretimi %35 oranında azaltacağını belirtti. Raporlardan elde edilen bilgilere göre üretim kesintisinin temel olarak sebepleri enflasyon oranının yüksek olması ve Ukrayna’da devam eden savaştır. Counterpoint Research’e göre özellikle Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin bu yıl ülkenin telefon pazarına zarar vermesi de beklenenler arasındadır. 

samsung galaxy z fold 4un bazi ozellikleri sizdirildi 1

Samsung’un üretim sorunları hızla devam ediyor

Güney Kore merkezli teknoloji şirketlerinden Samsung, bu yıl yeni küçültülmüş üretim hedefi, kötü bir hal alan küresel ekonominin getirmiş olduğu potansiyel etkisine hazırlanan telefon üreticilerinin artış gösteren eğiliminin bir diğer yansımasıdır. Yakın zaman içerisinde Apple’ın bu yıl içerisinde yaklaşık olarak 240 milyon adetlik bir pazar tahminine karşılık olarak sadece 220 milyon iPhone ürettiği bildirilmişti. Apple’ın üretim kesintileri sadece amiral gemisi telefonları için geçerli olsa da Samsung’un bu hamlesi birden çok segmentteki telefonların da etkilenmesine sebep olacak. Bu, bütçe dostu modellerinin yanı sıra aynı zamanda Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3’ün yaklaşan hedefleri gibi bu yıl içerisinde piyasaya sürülecek olan en iyi Samsung telefonlarından biri için geçerli olacak. Elde edilen son bilgilere göre raporlar, dünyanın en büyük telefon üreticilerinin bile bu tarz sorunlara karşı bağışıklık ve dayanıklı olmadığı da gözüküyor. 

Uygun fiyatlı Realme C30 yolda


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir