Bu makalede, Samsung Galaxy Z Flip 3 5G’nizin pil ömrünü nasıl iyileştireceğinize dair birkaç ipucu ve püf noktası öğreneceksiniz. Telefon, gün boyu dayanması gereken çok saygın bir 3300 mAh pil ile geliyor.

Ancak bazen daha fazla pil ömrüne ihtiyacınız olabilir. Belki bir yolculuğa çıktınız ve güç bankanız öldü, belki ışıklar söndü veya belki de telefonunuzun tek şarjla biraz daha uzun süre dayanmasını istiyorsunuz. Sebep ne olursa olsun, Samsung Galaxy Z Flip 3 5G’nizin pil ömrünü artırmanın birkaç yolu vardır.

Samsung’un yeni katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Z Flip 3 tanıtıldı

Galaxy Z Flip 3 5G’nin pil ömrü nasıl iyileştirilir

İşte Galaxy Z Flip 3 5G’nizin pil ömrünü uzatmak için birkaç ipucu. Uzman bir kullanıcıysanız ve uzun süredir Android kullanıcısıysanız, muhtemelen bu ipuçlarının çoğunu biliyorsunuzdur. Ancak, çoğu yeni kullanıcı aşağıda listelenen ipuçlarını takdir edecektir.

1. Karanlık Modu Etkinleştir

Satın aldığınız her telefonda ve özellikle Galaxy cihazlarıyla yapmanız gereken ilk şey bu. Karanlık Mod, telefonunuzun modunu karanlık ve aydınlık arasında değiştirir. Bu mod açıkken hemen hemen her uygulamanın arka planı karanlıktır.

Bunun bir değil iki faydası var. İlk fayda, elbette, daha iyi pil ömrü. Günümüzde Galaxy cihazları da dahil olmak üzere çoğu telefonda AMOLED ekranlar var. Bu teknoloji, geleneksel LCD ekranların aksine, koyu arka planlarda tek tek pikselleri tamamen kapatır. Bu yaklaşım, devre dışı bırakılan pikseller herhangi bir güç kullanmadığından pil tasarrufu sağlar. Karanlık mod her şeyi karanlık yapar, bu nedenle pil ömründen tasarruf etmenize yardımcı olur. Ayrıca, ekrandan daha az mavi ışık yayıldığı için karanlık mod gözler için çok daha kolaydır.

Karanlık Modu etkinleştirmek için Ayarlar -> Ekran’a gidin ve Karanlık seçeneğine dokunun . İsteğe bağlı olarak, bu seçeneği doğrudan gezinme çekmecesinden etkinleştirebilirsiniz.

2. Arka plan kullanımını sınırlayın

Büyük olasılıkla, telefonunuzda neredeyse hiç kullanmadığınız bir dizi uygulama yüklüdür. Bir uygulamayı haftalardır kullanmamış olsanız bile, farklı hizmetleri yürüterek ve pili boşaltarak arka planda çalışmaya devam edecektir. Bu, bu uygulamaları uyku moduna alarak düzeltilebilir.

Samsung, kullanılmayan tüm uygulamaları uyku moduna geçiren “Arka plan kullanım sınırları” adlı şık bir özelliğe sahiptir. Üç uygulama kategorisi vardır: uyku uygulamaları, derin uyku uygulamaları ve asla uyumayan uygulamalar. Yanlış çalışan uygulamalar varsa, her kategoriye manuel olarak uygulama ekleyebilirsiniz.

Kullanılmayan uygulamaları uyku moduna geçirmek için Ayarlar -> Pil ve cihaz bakımı -> Pil bölümüne gidin ve Arka plan kullanım sınırları’na gidin. “Kullanılmayan uygulamaları uyku moduna geçir” yazan düğmeye dokunun.

3. Güç Tasarruf Modunu Etkinleştirin

Karanlık Mod ve sınırlı arka plan kullanımı yeterli değilse, bir sonraki adım Güç Tasarruf Modunu etkinleştirmektir. Güç Tasarrufu yıllar içinde gelişti ve artık pil ömrünü artırmanın güvenilir bir yöntemi. Bu modu doğrudan navigasyon çekmecesinden etkinleştirebilirsiniz ve hemen birkaç saat daha alacaksınız.

Ancak pil ömrünü daha da uzatmak için ayarların daha derinlerine inebilirsiniz. Öncelikle Ayarlar -> Pil ve cihaz bakımı -> Pil bölümüne gidin ve Güç Tasarruf Modu’na dokunun. Burada, bu modu etkinleştirmek için geçiş düğmesine dokunun.

Aşağıda birkaç ek seçenek var. Pil ömrünü en üst düzeye çıkarmak için aşağıdaki seçenekleri etkinleştirin:

  • Her Zaman Açık Ekranı Kapatın
  • CPU hızını %70 ile sınırlayın
  • Parlaklığı %10 azalt

CPU hızını %70 ile sınırlamanın performansın düşmesi anlamına geldiğini lütfen unutmayın. Ancak, pil ömrü daha önemliyse etkinleştirmelisiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir