Güney Kore teknoloji devi Samsung, Ağustos  2022’de Galaxy Watch 5 serisini piyasaya sürmüş ve  bir süredir Galaxy Watch 6 serisi üzerinde çalışmalarına odaklanmıştı. 

Samsung, Galaxy Watch 5 serisi ile birlikte tasarım açısından olmasa da donanım açısında ileri dönük güçlü bir adım atmıştı. Yeni gelen raporlara göre firmanın 2023 yılında akıllı saat ailesinin yenileceğini gösteriyor. Galaxy Watch 6 hakkında çıkan son bilgiler ise cihazın pil kapasitesinin nasıl olacağıyla ilgili ışık tutuyor. 

Hatırlayacağımız üzere birkaç gün önce Galaxy Watch 6’nın tasarım yönünden Pixel Watch’a benzeyen kavisli bir ekran ile çıkış yapacağı söylenmişti. Şimdilerde ise bu ürününü pil kapasitesine odaklanılarak bir belgelendirme kuruluşu tarafından kamuoyuna duyuruldu. GalaxyClub’a göre, çok yakın zamanda piyasaya çıkışını yapacak olan iki Samsung akıllı saatin pilleri SafetyKorea tarafından onaylanmış durumda.

Galaxy Watch 6’nın pil kapasitesi ortaya çıktı

Samsung Galaxy Watch 6’nın yaz aylarında tanıtılması bekleniyor. Akıllı saatle ilgili sızıntılar  şimdiden etrafta dolaşmaya ve merak uyandırmaya devam ediyor.

Galaxy Watch 6,nın 40 mm varyantında 300 mAh boyutunda bir pil olacağı anlaşılıyor. Karşılaştırma yapacak olursak Galaxy Watch 5 ve Galaxy Watch 4’e göre 40 mm versiyonlarının pil kapasiteleri sırayla 284 mAh ve 247 mAh olduğunu belirtelim. Cihazlar arasındaki pil birlikte Galaxy Watch 6’nın önceki modelinde sunulduğu gibi 2-3 gün -lük pil ömründen daha fazla dayanacağını söyleyebiliriz.

Galaxy Watch 6 40 mm versiyonuna artı olarak 44 mm versiyonun ise 425 mAh pil kapasitesine sahip olacağı belirtiliyor. Yine karşılaştırma yapmak açısından önceki çıkan modellere göre pil kapasitelerinin 410 mAh (Watch 5) olduğunu belirtebiliriz.  Artan pil ömrü ve kavisli cam yapısı Galaxy Watch 6’yı daha güzel bir hale getirebilir.

Samsung Galaxy Watch 6’yı yeni katlanabilir telefonlarıyla beraber tanıtılmayı düşünülüyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir