Galaxy Watch modelleri için yeni güncelleme yapan Samsung, akıllı saatlerde kullanılabilecek yeni kadranlarını tanıttı. Kadranlar galaksiyi saatlere getiriyor.

Galaxy adını verdiği serisi ile telefonlardan akıllı saatlere kadar her alanda teknoloji sunan Samsung, şimdi Galaxy Watch modellerine adeta galaksiyi taşıdı. Yeni kadran ve yüzler için özel bir çalışma gerçekleştiren Samsung, bu konuda Avrupa Uzay Ajansı’ndan da destek aldı. Akıllı saatlerin ekranlarında görülebilecek gezegenler için gezegen saatleri de görülebilecek.

Samsung Galaxy Watch’a Galaksiyi Taşıdı
Samsung Galaxy Watch’a Galaksiyi Taşıdı

Galaxy Watch Yeni Kadranları Hangi Modellerde Destekleniyor?

Yeni kadran için WearOS sistemini benimseyen Samsung, bu sistemi kullanan saatlerde yeni arayüzleri kullanıma sunacak. Bu nedenle de Galaxy Watch Series 4 ve sonrasında çıkan modellerde bu yeni özellik kullanılacak. 8 farklı arayüz geliştiren Samsung, her bir arayüzü bir gezegene göre ayarladı. Her gezegen için eksen dönüş hızı, yörünge detaylarını göz önünde bulunduran geliştiriciler, böylece gezegen saatlerinin belirlenmesi ve anlık olarak görülmesini sağlıyor.

Üstelik farklılık sadece saat gösterimlerinde olmayacak. Gezegenler ile ilgili ayrıntılı bilgiler sunması hedefleyen Samsung, ajanslardan elde ettiği bilimsel veriler sayesinde gezegenlerin dünya ve güneşe olan mesafelerinin ne kadar olduğunu, uydu sayılarını, konumlarını ve mevsim gibi özel bilgileri de sunarak kullanıcıların bu konudaki soru işaretlerini giderecek. Mars’tan Venüs’e kadar tüm gezegenleri kapsayan Samsung’un yeni arayüzleri için direk saat arayüzleri üzerinden yeni seçeneklere ulaşabilirsiniz. Ücretsiz olması sayesinde yaygın bir kullanıma sahip olması beklenen Watch arayüzleri, kullanıcılara farklı seçenekler sunuyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir