Her yıl 2 farklı Galaxy Watch modelini piyasaya sunan Samsung’un 2022 yılında da bu alışkanlığını devam ettirmesi bekleniyor. Ancak bu yıl küçük bir fark olacak. Samsung Galaxy Watch 5 Pro modeli daha büyük bir batarya ve yeni işletim sistemi ile piyasada olacak. Böylece Galaxy Watch modellerinde alternatif sunacak olan Samsung pazarda yaratacağı hareketlilik ile geceliğine arttırmanın da farklı bir yolunu bulmuş olacak

Galaxy Watch 5 ve Galaxy Watch 5 Classic geliyor

Markanın bu yıl piyasaya sunacağı cihazlarda isimlendirmede bir farklılığa gitmesi beklenmiyor. Bu kapsamda Galaxy Watch 5 ve Galaxy Watch 5 Classic olarak aynı şekilde tanıtım yapacak olan Samsung, teknik ve yazılımsal değişiklikleri ile önceki nesillere göre fark yaratacak. Bazı kaynaklarda Galaxy Watch 5 Pro olarak yeni bir modelin daha geliştirilebileceği söylense de konuyla ilgili henüz resmi somut bir delile ulaşılabilmiş değil. İddialar doğru olursa, Galaxy Watch 5 SM-R925 model numarasını taşıyacak. Ancak yeni bir model olmasının yanı sıra akıllı saatteki en büyük yenilik 572 mAh kapasiteli pil olacak. Zira önceki modellerde 350 mAh ile 450 mAh arasında değişen pillerde bu kadar büyük kapasiteye yer verilmemişti.

Büyük batarya, büyük saat gelebilir

Galaxy Watch 5 Pro’da büyük pile yer verilmesi, daha büyük bir saatin gelme ihtimalini de güçlendiriyor. Bu kapsamda 40mm ve 44mm olan akıllı saatte 46 mm gibi daha büyük bir pro versiyon eşlik edebilir. Pil ve boyutun yanı sıra Watch 5 Pro, Google’ın Wear OS işletim sistemine sahip olacak. Wear OS ile daha iyi bir işletim sistemi deneyimi yaşayacak kullanıcılar, Samsung’un bu alanda yeni bir yenilik yakalamasını sağlayabilir.

Daha büyük batarya ile daha uzun süreli kullanımları destekleyecek olan Samsung, tüm bunlara ek olarak büyük saat tasarımlarıyla da yenilikçi bir çözüm sunacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir