Samsung, Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch 4 Classic modelleri için yeni bir güncelleme yaptı. Güncelleme ile cihazlara yeni özellikler eklendi.

Samsung tarafından piyasaya en son sürülen akıllı saat serisi Galaxy Watch 4 için yeni bir güncelleme yapıldı. 20 Ekim tarihinde düzenlenen özel tanıtımda konu ile ilgili bazı detayları açıklayan Samsung açıklamaları doğrultusunda güncellemeleri kademeli bir şekilde tüm kullanıcılara göndermeye başladı. Güncellemeler, cihazda kullanılamayan bazı özelliklerim aktif hale gelmesini sağlıyor ve bu nedenle de oldukça önemli.

Galaxy Watch 4 güncellemesi neler sunuyor?

Akıllı saatler için yapılan güncellemede ilk olarak dikkat çeken gelişmiş, düşme algılama özelliği oldu. 2020 yılında mevcut özelliği aktif hale getirerek kullanıma sunan Samsung, yaptığı iyileştirmeler ile birlikte çok daha iyi bir deneyim ve performans sunacağını gösterdi. 2020 yılında sunulan versiyonlarda sadece egzersiz modu aktifken çalışabilen düşme özelliği, artık kullanıcıların saati koluna taktığı andan itibaren aktif hale geliyor. Böylece kişilerin yaşadığı kaza ya da çeşitli problemlerde düşme algılanırsa akıllı saat gerekli yardımı çağırarak kullanıcının hayatını kurtarmak için yardım istiyor.

Bu özellik Apple tarafından geliştirilen Apple Watch modellerinde uzun zamandan beri bulunuyor ve pek çok kişi akıllı saat özelliği sayesinde ölümden dönmeyi başardı. Galaxy Watch 4 serisi için getirilen bu yenilik kullanıcıları oldukça memnun etmiş durumda.

Akıllı saate getirilen diğer yenilikler ise hareket kontrolü olarak adlandırılan daha gelişmiş yetenekler ve kontroller oldu. Kullanıcılar basit el hareketleri ile akıllı saatlerindeki pek çok işlemi daha kolay bir şekilde yapabilecek. Gelen bir aramayı yanıtlamak isteyenlerin kolunu iki kez yukarı aşağı hareket ettirmesi ya da çağrıyı kabul etmemek için bileğini iki yana çevirmesi yeterli olacak. Güncellemeyi alan tüm kullanıcıların özelleştirebileceği bu tip hareketler, saat kullanımını daha da pratik hale getirecek. Bu sayede saate dokunmaya gerek kalmadan birkaç basit hareketle telefon ve akıllı saat yönetimi yapılabilecek.

Güncelleme ile birlikte kullanıcılara 60 günlük ücretsiz Strava kullanımı da hediye ediliyor. Tüm cihazlara gönderilen güncelleme için akıllı saat ve telefonlarınız üzerinden kolayca yeni sürüme geçiş yapabilirsiniz. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir