Samsung Galaxy Tab S8 ailesinin tanıtımı yaklaştıkça sızıntılarda artıyor. Yeni söylentilere göre kutudan şarj cihazı eksilebilir.

Akıllı telefon pazarının en büyük üreticilerinden biri olan Samsung, tablet tarafında da Apple ile büyük bir mücadele içerisinde. Kendi ekranlarını, işlemcilerini ve kameralarını üreten şirket, tüm avantajlarına rağmen sektördeki ABD’li rakiplerinden pazar payı elde etmek için mücadele ediyor. Ancak Samsung, yaklaşmakta olan Galaxy Tab S8 ailesi ile durumu değiştirecek.

Samsung Galaxy Tab S8, şarj adaptörü olmadan satabilir

Samsung, bu yıl piyasaya sürdüğü üç yeni modelle sektördeki varlığını artırmayı hedefliyor. Galaxy Tab S8, Tab S8+ ve Tab S8 Ultra olarak adlandırılan cihazların isimleri, amiral gemisi akıllı telefonla paralel çalışıyor.

Ancak cihazla ilgili tüm sızıntılar olumlu değil. Ortaya çıkan son raporlara göre Tab S8 serisi kutularının içinde sadece kablolar yer alacak. Bu da şirketin Tab 8 kutularından şarj adaptörünü çıkardığını gösteriyor. Bu nedenle 45W hızlı şarj özelliğini kullanmak istiyorsanız ek ücret karşılığında satın almanız gerekiyor.

Bu “kutuda şarj cihazı yok” trendi, Apple tarafından iPhone 12 serisinde başlatılmıştı. Trendin gerekçesi ise zaten çok fazla şarj cihazı olduğu için insanların gerçekten yenisine ihtiyaç duymadığıydı. Ayrıca adaptörü çıkararak kutu sayısını azaltmak ve israfı azaltmak da nakliye maliyetlerini düşürmek anlamına geldiğinden şirketele de daha fazla kar sağlıyor.

Ancak Samsung’un bu hamleyi tabletler için de uygulaması oldukça şaşırtıcı. Apple bunu sadece cep telefonlarına uyguluyor. Çünkü insanlar tabletlerini veya bilgisayarlarını cep telefonları kadar sık ​​değiştirmiyorlar.

Ayrıca, Samsung’un üst düzey akıllı telefonlarının çoğu bile henüz 45W’ı desteklemiyor. Bu durumda tablet alıcılarının ayrıca bir adaptör satın alması bir gereklilik haline gelecek gibi duruyor. Şirketler bunun daha çevreci bir yaklaşım olduğunu savunuyor. Evet, telefon kılıfı yer kaplamaz, plastik içerir ve yakıt tasarrufu sağlar. Ancak bu adaptörlerin kutulardan çıkarılması kullanıcıların tepkisini çekiyor.

Pek çok insan, markaların çevreyi korumak adına teknoloji fiyatlarını artırmanın bir yolu olduğunu söylüyor. Benzer şekilde Apple, 5W adaptörünü kutudan çıkardı. Ancak cihaz 20W’ı destekliyor. Bu nedenle, artık kullanıcılar eski adaptörlerini kullanamayıp yenisini almak zorunda kalıyor. Buda şirketler için oldukça kazançlı bir politika gibi görünüyor.

Ancak isterseniz kablosuz MagSafe veya hızlı şarj adaptörü satın alabilirsiniz. Veya bir iPad ya da MacBook’unuz varsa, bu adaptörleri kullanabilirsiniz. Apple’ın hamleleri Samsung’un yaptığından nispeten daha mantıklı görünüyor. Çünkü dizüstü bilgisayarlarda ve tabletlerde satılan telefonlardan düşük wattlı bir adaptör kullanma veya satın alma zorunluluğu getirmiyor. Fakat ilerleyen yıllarda bu politikayı tüm şirketler uygulamaya başlayacak gibi duruyor. Kısacası bu duruma ne kadar hızlı alışırsak o kadar iyi gibi…

Tab S8 Ultra Özellikleri

Serinin amiral gemisi ürünü Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, WQXGA + çözünürlüklü (2980 x 1848 piksel) çentik ve 120Hz yenileme hızına sahip 14,6 inçlik Süper AMOLED ekrana sahip. Ekran, Corning Gorilla Glass 5 korumasına ve 420 nit ekran parlaklığına sahip. Ekran boyutu sayesinde kullanıcılara iPad Pro’dan daha büyük bir ekran sunuyor.

Samsung Galaxy Tab A8 resmi olarak tanıtıldı

Kamera kısmında ise kullanıcıları arkada iki, önde iki kamera karşılıyor. Arkada f / 2.0 diyafram açıklığına sahip 13 megapiksel ana kamera ve 6 megapiksel ultra geniş kamera bulunuyor. Ön panelde de iki adet 12 megapiksel kamera bizi karşılıyor. Ayrıca cihazda Snapdragon 8 Gen1 işlemci kullanılıyor.

Tabletin 11.200 mAh pile sahip olduğu söyleniyor ve ayrıca Adnroid 12 ile kutusundan çıkacak. 728 gram ağırlığında olan tablet, müzik dinlerken veya film izlerken ses kalitesini iyileştirmek için Dolby Atmos teknolojisiyle donatılmış dört hoparlörle donatılıyor. Bu cihaz, 8 / 16GB RAM ve 128 / 512GB depolama alanı ile kullanıcılara sunulmaktadır.

Tab S8 + Özellikleri

Orta seviye bir cihaz olan Samsung Galaxy Tab S8+, WQXGA + çözünürlüğe (2800 x 1752 piksel) ve 120Hz yenileme hızına sahip 12,7 inç Süper AMOLED ekrana sahip. Tab S8 Ultra gibi, cihaz da Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Ayrıca ekran parlaklığı 420 nit olacak.

Kamera tarafında ise Tab S8 Ultra’nın arka tarafında kullanıldığı söylenen 13 megapiksel ve 6 megapiksel kameralarla karşılaşacaksınız. Ön tarafta ise Ultra’dan farklı olarak 12 megapiksellik bir kamera bulunuyor. Ultra gibi bu tablette de Snapdragon 8 Gen1 işlemci bulunacak. Tablette 8 GB RAM ve 128 / 512 GB depolama alanı bulunuyor.

Tab S8 Özellikleri

Galaxy Tab S8 serisindeki giriş seviyesi cihazlar, WQXGA çözünürlüğe (2560 x 1600 piksel) ve 120 Hz yenileme hızına sahip 11 inç ekrana sahiptir. Diğer tüm cihazlar gibi bu tablet de Corning Gorilla Glass 5 korumasıyla birlikte gelir. Ayrıca ekran parlaklığı 500 nit ve piksel yoğunluğu 276 PPI.

Kamera tarafında ise Tab S8+ ile aynı kadroya sahip. Arkada 13 megapiksel ve 6 megapiksel olmak üzere çift kamera, önde 12 megapiksel kamera bulunuyor. Cihazda 8.000 mAh pil ve Dolby Atmos’u destekleyen dört hoparlör bulunuyor. Cihaz 507 gram ağırlığında ve Android 12 işletim sistemiyle geliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir