Dört yıllık bir geçmişe sahip olan amiral gemileri Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus kısa bir süre öncesine kadar halen yazılımsal olarak destekleniyordu. Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus için geçtiğimiz aylar içerisinde pek çok kişiyi şaşırtan bir adım atıldı ve pek çok güncel cihazdan da önce Mart 2022 güvenlik güncellemesi yapıldı.

Bu güncelleme akıllı cep telefonlarda yer alan tüm güvenlik açıklarını kapatıyor ve bu anlamda da çok önemli bir konuya değiniliyor. Samsung’un eski amiral gemilerine bu şekilde destek vermesi de gerçekten oldukça güzel görünüyor fakat her güzel şeyin bir sonu olduğu gerçeği bir kez daha kendini gösteriyor. Bugün Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus için yazılımsal desteğine kesin olarak son verildi. Yani söz konusu bu telefonlar artık güvenlik güncellemesi almayacak. Bu anlamda ise halen Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus kullanan kişilerin 2-3 ay içerisinde daha güncel bir cihaza geçmesi güvenlik anlamında büyük bir öneme sahiptir. 

31

Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus modelleri son güvenlik güncellemesi öncesinde de bir Android 12 haberi gündemde yer aldı. XDA’nın haberi ile öğrendiği üzere Galaxy S9 / S9+ ve Galaxy Note 9 için Android 12 temelli özel ROM ArrowOS indirmeye sunuldu. Bu yazılımlar, telefonların yazılımsal olarak geleceğini taşıyor. Samsung’un 2018 amiral gemisi akıllı cep telefonları ana sürüm güncellemesi almıyorlar. Her üç telefon modeli de şu an için Android 10’da kalmış gözüküyor. Bu anlamda ise ArrowOS ile Android 12 deneyiminin yaşanabilecek olması da oldukça güzel bir durumdur. Resmi olmadığı için bazı eksiklikleri olan fakat genel olarak ise Android 12’nin kilit özelliklerini sorunsuz kullanıldığı dile getirilen ArrowOS, özel yükleme işlemlerine ihtiyaç duyuyor ve bu anlamda ise sürece hakim olmayan Galaxy S9 / S9+ ve Galaxy Note 9 sahiplerini sürüme geçiş yapması da tavsiye edilmiyor. 

Windows 11 sürümüne geçiş hızları azaldı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir