Güney Koreli şirket Samsung’un iki nesil önceki amiral gemisi serisi olan Galaxy  S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinde kullanıcılar mikrofon sorunu yaşayabiliyorlar. Bizde sizlere bu içeriğimizde söz konusu modellerin yaşamış olduğu mikrofon sorununun yazılımsal olup olmadığını nasıl kontrol edebileceğinize bakacağız. Yaşanan mikron sorunu Galaxy S8 serisinde donanımsal değil ise yapacağınız bazı yazılım işlemleri ile söz konusu mikrofon sorununu çözebilirsiniz. Gelin şimdi Galaxy S8 mikrofon sorunu ve çözümü neler detayları ile bakalım.

Samsung Galaxy S8 Mikrofon Sorunu ve Çözümü

1 1578217974

Bluetooth aksesuarlarınızı kontrol edin

Cihaza bağlı olan bir bluetooth kulaklık var ise cihazınızın dahili mikrofonuna bağlanmış olabilir. Bu noktada sorunu gidermek için bluetooth kulaklığın bağlantısını kestiğinizden emin olun. Daha sonra sorunun gidip gitmediğini anlamak için Galaxy S8 ve Galaxy S8+ cihazınızı kapatarak yeniden başlatın ve devre dışı kalmış ise mikrofonunuzun sorunsuz olarak çalışması gerekiyor.

Mikrofonda oluşabilecek toz ve kirler

Bu sorun çok az bir olasılıkla yaşansa da mikrofon deliğinizde oluşabilecek toz kırıntıları ve kirler mikrofonunuzun çalışmasını engelleyebilir sorunlar yaşatabilir. Bu noktada mikrofon alanınızı temizlemek işe yarayan yöntemlerden olacaktır.

Telefonu kapatın ve açın

Bazı sorunlarda telefonu kapatıp açmak, cihazın donanım parçalarının yeniden çalışmasına ve sorun var ise giderilmesine sebep olabilir. Bu noktada Galaxy S8 ve S8+ modelini yeniden başlatmasını öneririz.

Genel uygulama sorunlar

Galaxy S8 serisi cihazınıza indirmiş olduğunuz bir uygulama sonrasında mikrofon bozukluğu yaşamaya başladıysanız, bu noktada yükleme işleminizi geri kaldırmak bir çözüm sağlayacaktır. Diğer yandan cihazı güvenli moda alarak önyükleyebilir ve sorunu çözebilirsiniz.

  • Telefonu kapatın.
  • Cihazın güç tuşuna basılı tutun.
  • Ekranda Samsung Galaxy S8 yazısı göründüğü anda güç düğmesini bırakın.
  • Daha sonra model yeniden başlatılıncaya kadar Ses kısma tuşuna basılı tutun.
  • Ekran altında Güvenli Mod yazısı gözükecektir.
  • Ses düğmesini bırakın.
  • Cihaz güvenli modda açılmış olacaktır.

Cihaz önbelleğinizi temizleyin

Galaxy S8 ve S8 Plus modelinde işletim sistemi ve uygulamalar depolama alanı biriktirirler. Bu ön bellek dosyalarını temizleyerek dahili mikrofonda yaşanan aksaklıkları giderme şansınız olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir