Samsung?un son amiral gemisi Galaxy S8 modeli teknik detayları ile başarılı bir model olmayı başardı. Cihaz birçok yeni teknolojinin yanı sıra yeni yeteneklere sahip olarak piyasaya girdi. 8.5 inç büyüklüğe sahip Galaxy S8 ve 6.2 inç büyüklüğe sahip Galaxy S8 Plus modeli geniş ekranları ile dikkat çekiyorlar. Bu noktada Samsung telefonlarına çoklu pencere modu isimli yeni bir özellik getirmiş durumda. 18:9 gibi ilginç bir ekran boy oranına sahip cihaz ile artık tek ekrandan iki uygulama çalıştırmak basit olacak. Bizde sizlere bu içeriğimizde sizlere Samsung Galaxy S8?de Çoklu Pencere Modu kullanımı için yapmanız gereken adımlardan bahsedeceğiz.

Samsung Galaxy S8 Çoklu Pencere Modu

  • Ana ekran bölümünüzden uygulama penceresini açarak Ayarlar menüsüne erişin.
  • Oradan gelişmiş ayarlar sekmesine gidin.
  • Gelecek olan ekrandan çoklu ekran seçeneğine dokunun.
  • Çoklu ekran modunu etkinleştirmek için Use recents buton anahtarını aktive edin.
  • Use Recents buton seçeneğine basın.
  • Çokle pencere modunda kullanacağınız görünümü seçerek devam edin.

Split screen görünümü ekranın üst yarısını doldurmak için bulunduğunuz uygulamayı otomatik olarak boyutlanıdırıyor. Snap Windows ise ekrana dahil edeceğinin uygulamanın alanını siz seçebiliyorsunuz. Çoklu pencere modunu kullanmak için uygulamaya sahip iseniz boyutlandırma için son uygulamalar tuşuna uzun süre dokunabilir ve kullanmak istediğiniz ikinci bir uygulamayı seçebilirsiniz.

Split screen görünümünü aktif etmek için ise bir uygulama içerisindeyken son uygulamalar butonuna basılı tutun ve ekranın üst yarısını tekrardan boyutlandırın. Böldüğünüz ikinci ekrana uygulama eklemek için ise son uygulamalar listesine girerek oradan ikinci uygulamayı seçin ve More apps butonunu kullanın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir