Galaxy S25 modeli için uzun bir süre olmasına rağmen yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Yapay zeka desteği ile yeni modellerdeki batarya ömrü artacak.

Samsung’un Galaxy S25 serisi akıllı telefonlar üzerindeki çalışmaları devam ediyor. Yeni modelde yer alacak farklı özellikler sızdırılarak piyasaya sürülüyordu. Şimdi ise yapay zeka desteği sayesinde pil ömrüne yönelik detaylar gündeme geldi. İddialara göre Samsung, batarya kapasitesini arttırmayacak. Ancak yapay zeka desteği sayesinde pil ömründe iyileştirmeler sağlanacak. Böylece Galaxy S25 serisindeki pil ömrü, önceki modellere göre çok daha uzun bir kullanım sunacak.

Galaxy S25 AI Pil Ömrüne Odaklanıyor

Galaxy S25’te yer alacak yapay zeka özelliklerinin çok daha yetenekli olması bekleniyor. Bu nedenle Galaxy S25’teki yapay zeka desteği, pil optimizasyonunda daha fazla destek sunacak. Yapay zeka destekli güç tasarruf modu, kullanıcıların kullanım alışkanlıklarına göre arka planda optimizasyonlar yapacak. Böylece verimliliğin artacağı modelde gereksiz güç tüketiminin de önüne geçilecek.

Samsung Galaxy S25’te AI Daha İyi Pil Ömrü Sunacak
Samsung Galaxy S25’te AI Daha İyi Pil Ömrü Sunacak

Batarya kapasitesini arttırmak yerine yapay zeka ile verimliliği arttırmayı hedefleyen Samsung, CPU ve GPU performansı optimize edecek, arka planda çalışan uygulama ve görevleri kontrol altında tutacak. Pilin daha uzun süre çalışmasını sağlamak için çeşitli optimizasyon özellikleriyle desteklenecek AI böylece istenen görevi yerine getirerek telefonlarda daha iyi bir deneyim sunacak.

%10’luk Fark Yaratabilir

Yapılan ilk değerlendirmelere göre yeni AI özellikleri, Galaxy S25 Ultra gibi modellerde pil ömründe yüzde 10’a varan bir avantaj sağlayacak. Galaxy S24 serisinde de yapay zeka konusunda önemli adımlar atan şirket, Galaxy S25 serisiyle birlikte Galaxy AI’yi daha fazla merkeze alacak.

Samsung yapay zeka destekli modelleriyle sektördeki rakiplerine karşı da önemli bir fark yaratıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir