Samsung Galaxy S24 FE üzerinde çalışmalarını sürdüren Samsung cephesinden yeni bilgiler geldi. İşte sızan bilgilere göre Samsung Galaxy S24 FE özellikleri.

Samsung, amiral gemisi modellerine ek olarak FE adıyla piyasaya sürdüğü telefonlarında geleneği 2024’te de sürdürecek. Samsung Galaxy S24 FE adıyla piyasaya sunulacak yeni akıllı telefon modeli için yeni bilgiler geldi. Sızıntılarla birlikte Samsung Galaxy S24 FE özellikleri arasında dikkat çekenler belli oldu.

Samsung Galaxy S24 FE Neler Sunacak?

Yeni modellerde tasarımıyla yeni bir dönem başlatan Samsung, yeni modelinde de bu çizgisini devam ettirecek. Galaxy S23 FE modeline benzer bir tasarıma sahip olacak Galaxy S24 FE, ekran konusunda ise AMOLED panel kullanımını sürdürecek. 6.4 inç boyutunda olacak ekran için son sızıntı 6.1 inç ekrana işaret ediyor. Full HD+ desteğine sahip ekran Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor.

İşlemci alanında ise tek işleminin kullanılması bekleniyor. Üretim sürecinin yetişmesi halinde Exynos 2400’ün kullanılacağı Galaxy S24 FE serisinde yetişmemesi halinde ise Exynos 2200 kullanılacak. Ancak fiyat dengesi nedeniyle Exynos 2200 kullanılması çok daha uygun görülüyor. Exynos 2400 yüzde 12 daha iyi GPU kalitesi, daha yüksek CPU performansı sınabilecek düzeyde.

Samsung Galaxy S24 FE Özellikler Ortaya Çıktı
Samsung Galaxy S24 FE Özellikler Ortaya Çıktı

RAM kısmında ise 8 GB RAM yerine 12 GB’a yükseltme yapılacak ve LPDDR5X teknolojisi kullanılacak. 256 GB UFS 4.0, 128 GB versiyon ise UFS 3.1 ile kullanılacak.

Galaxy S21 FE ve S23 FE arasında kamera performansında ciddi bir artış yaşanmıştı. S23 FE ile S24 FE arasında bu kadar yüksek bir geliştirme beklenmiyor. 50 MP Samsung ISOCELL arka kamera ile gelecek modelin önüne ise 32 MP kamera yer alıyor.

Son olarak Galaxy S24 FE Android 14 işletim sistemiyle gelecek ve en az 4 büyük güncelleme alacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir