Samsung’un bir süredir merakla beklenen yeni amiral gemisi Samsung Galaxy S23 kullanıcıları üzecek bir sızıntıyla gündeme geldi. Şirkete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Samsung, Galaxy S23 serisinde ekran altı kamera özelliğini kullanmayacak.

Sadece Galaxy serisine özel işlemci geliştiriliyor

Akıllı telefon pazarının başarılı bir oyuncularından biri olan Samsung, Şubat ayında lansmanını yaptığı Galaxy S22 serisi ardından Galaxy S23’ün ve diğer orta segment modeller üzerinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son dönemlerde sızıntılarla sık sık gündeme gelen cihazla ilgili birkaç teknik detay daha ortaya çıktı. Bunlardan biri de son yıllarda yaygınlaşan kamera teknolojisiyle ilgiliydi. Ancak gelen son bilgilere göre Samsung, yeni seri için uygun teknolojiyi kullanmama kararı aldı.

Samsung Galaxy S23 ekran altı kamera ile gelmiyor

Ekran altı kamera teknolojisi son yıllarda birçok amiral gemisi modelinde karşımıza çıktı. Özellikle Xiaomi, Samsung, ZTE ve Vivo gibi firmalar ürünlerinde bu özelliği kullanıcılara sunmak konusunda büyük bir rekabet içine girdi. Samsung’un zaten bu alanda çalışmasıyla, yakında çıkacak Galaxy S23 serisinde bu teknolojiyi kullanacağı söyleniyordu. Fakat yeni sızıntılar durumu tamamen değiştirdi.

Şirkete yakın kaynaklara göre Samsung, Galaxy S23 serisinin ekran altında kamera işlevini kullanmayacak. Bu kararın nedeni henüz netlik kazanmasa da bazı söylentiler var. Söylentilere göre şirket, teknoloji henüz görüntü kalitesi açısından istenilen seviyede olmadığı için en popüler akıllı telefon modellerini riske atmak istemiyor.

Samsung’un yanı sıra Xiaomi, ZTE ve Vivo da harika işler çıkardığı pek de söylenemez. Çünkü şirketler her ne kadar bu teknolojiyi kullanıcılara sunmuş olasalar da şimdiye kadar ekran altı kamera teknolojisiyle görüntü kalitesini iyileştiremediler. Aynı zamanda bu işleve sahip modellerin fiyatlarının normalden daha yüksek olduğu düşünülürse, müşterilerin Galaxy S23’ü kalitesiz bir kamerayla satın alması gelecek serileri olumsuz etkileyebilir. Dolayısıyla Samsung’un bu özelliği belli bir seviyeye gelene kadar Galaxy S Serisinde uygulama planı rafa kaldırması marka değeri olarak düşündüğümüzde mantıklı bir hamle.

Şirket, 2019’dan beri cihazlarında 10 megapiksel selfie kameralarına yer veriyordu. Ancak Samsung, bu seride dört yıllık geleneği kıracak ve ön kameranın çözünürlüğünü 12 MP’ye çıkaracak. Öte yandan Galaxy S23 Ultra, önceki modelde olduğu gibi 40 Megapiksel sensörle donatıldığını da belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir