Güney Kore merkezli teknoloji şirketlerinden Samsung, bugün yalnızca Galaxy serisine özel işlemci geliştirdiğine dair haberler gündemde yer alıyor. Samsung, bu sabah saatlerinde sıra dışı bir işlemci haberi ile gündemde yer aldı. 

Galaxy S23 serisinin üç farklı işlemci kullanabileceği dile getirildi. Firmanın yeni akıllı cep telefonlarına MediaTek imzalı işlemcileri kullanmayı düşündüğüne dair bilgiler gündemde yer aldı ve hatta konuyla ilgili olarak resmi açıklama yapıldı. Samsung şirketinin mobil departmanının başında olan ve son dönemler içerisinde de GOS üzerinden ciddi bir şekilde eleştirilen TM Roh, “Özellikle Galaxy cihazlar için geliştirilen işlemciler üreteceğiz” dedi. Samsung bilindiği üzere çok uzun bir zamandır, “Exynos” adı altında kendi işlemcilerinin üretimini yapıyor. 

2

Fakat bu işlemcileri yalnızca Samsung kullanmıyor. Bu işlemciler farklı firmalara da satılıyor. Aynı zaman içerisinde Samsung’un Exynos işlemcileri ile telefonlarını üreten birimleri aynı çatı altında yer almasına rağmen MX ve LSI olmak üzere ayrı firmalardır. Bu iki firmanın arasında alım satım şeklinde bir ilişki olduğu da biliniyor. Yani iki isim bir aşamaya kadar bağımsız olarak çalışmalarına devam ediyor. Yeni geliştirilecek olan işlemciler ise büyük ihtimalle yalnızca Galaxy cep telefonlara giriş yapacak ve telefonları üreten mobil departman tarafından da özel olarak geliştirilecek. Firmanın söz konusu bu işlemcileri Galaxy tablet modellerine dahi koyması beklenmiyor. Peki söz konusu bu durumun faydası ne olacak? Galaxy’lere özel bu söz konusu işlemciler, Exynos işlemcilerden daha da iyi donanım ve yazılım optimizasyonu sunabilir. Böylelikle de cihazlar çok daha performanslı ve az enerji harcar hale geldi. 

Bu arada farklı firmalar da kendi telefonlarında kullanmak için çeşitli işlemciler geliştiriyor. Bu konu ile ilgili olarak en önemli isimlerden birisi de OPPO ve firmanın süreç içerisindeki çıkışı, 2023 yılı itibariyle yapması da bekleniyor. Xiaomi’nin de bu süreç içerisinde b azı önemli çalışmaları vardır. Google ve Apple gibi isimler de akıllı telefonlarında kendi işlemcilerini kullanıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için b u kadar olup yakın zamanda yeni bilgiler de elde edilebilir. 

Xbox Game Pass Nisan 2022 oyunları açıklandı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir