Samsung ayrıca Samsung’un S22 serisi güncellemesinden sonra aşırı ısınmayı önlemek için daha fazla özellik sunacağını söyledi.

Samsung, kullanıcıların yeni S22 telefonuyla yaşadığı sorunlar nedeniyle bir tartışmaya dahil oldu. Kullanıcı şikayetleriyle birlikte Galaxy S22’nin GOS yazılımı aracılığıyla oyun performansını önemli ölçüde düşürdüğü ortaya çıktı. Yazılımın devre dışı bırakılamaması da kullanıcılar için epey can sıkıcı bir hal almıştı ki sorunun önüne geçmek için şirketten beklenen adım geldi.

The Korea Herald’ın haberine göre, Samsung Electronics eş CEO’su Han Hong-hee düşük performans için özür diledi. Hissedarlar toplantısında en derin taziyelerini dile getirerek şu açıklamayı yaptı:

“Tüketicilerimizin ihtiyaçlarını düzgün bir şekilde değerlendiremedik. GOS, oyuncuların farklı özelliklerini göz önünde bulundurarak telefonun performansını optimize etmek için tasarlandı. Üst düzey oyunların keyfini çıkarırken cihazın tutarlı performansı çok önemlidir, bu nedenle tutarlılığı korurken aşırı ısınmayı en aza indirmek için CPU ve GPU performansını uygun seviyelerle sınırladık.”

Samsung sorunu düzeltmeye çalışacak

Tartışmayı takip eden günlerde Samsung hemen devreye girdi ve S22 serisi için bir güncelleme getirdi. Bu güncelleme ile Game Booster paketine performans önceliği seçeneği eklendi. Bu güncelleme ayrıca oyunun “ilk aşamalarında” CPU ve GPU kısıtlamasını da devre dışı bırakır, ancak bu güncellemeden sonra aşırı ısınmanın neden olduğu güvenlik sorunları konusunda endişe duyabilirsiniz.

Samsung Galaxy A52s 5G Türkiye fiyatı cepleri zorlayabilir

Samsung yöneticilerinden biri de konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bir ısı kontrol algoritması kullanarak güvenliği sağlayacağız. Aşırı ısınmayı önlemek için yeni işlevler eklemeye devam edeceğiz.” 

Peki siz Samsung Galaxy S22 serisinde patlak veren bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Galaxy S22 kullanıcılarından biriyseniz cihazı kullanırken yaşadığınız sorunları bizlerle paylaşabilirsiniz. Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir