Samsung Galaxy S22 Ultra modelinin sızıntısı sonrasında Samsung bu sızıntıya bozulmuş durumda. Şirket tarafından başlatılan yeni soruşturmada, olayın sorumlularının bulunması isteniyor.

Samsung yaptığı geliştirmeler ve yeni teknolojiler ile çoğu zaman sızıntılar yaşasa da bugüne kadarki en büyük sızıntılardan bir tanesi Samsung Galaxy S22 Ultra modeli için yaşandı. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan fotoğraflarda telefonun nihai hali, önünden, arkasından ve kalem desteği ile paylaşıldı. Yapılan bu paylaşımlar akıllı telefonun tasarımı ve bazı özellikleri için şimdiden bilgi alınmasını sağlarken Samsung cephesinde farklı gelişmeler yaşandı.

Samsung sızıntılar sonrası soruşturma başlattı

Telefonun tüm dünyada geniş bir yer bulması ve dikkat çekmesinin ardından bu sızıntının kaynağını araştırmaya başlayan Samsung, üstelik özel bir soruşturma başlatmış durumda. Yapılan ilk değerlendirmelerde özellikle Samsung üretim hattında çalışan personeller tarafından böyle bir sızıntının yapılabileceği düşünülüyor. Bu nedenle de tüm üretim hatlarında ve görüntülerin yayınlandığı blog sayfasında kapsamlı bir inceleme yapacak olan Samsung, tüm bu çalışmaların ardından sorumlular için gerekli cezaları vermek istiyor. Personeller tespit edilirse işten çıkarılacak.

Samsung araştırmasına rağmen sızıntılar devam ediyor

Samsung ile ilgili gündeme gelen bu haberlerde sızıntılarının araştıracağı belirtilmiş olsa da bir yandan hala gizli bilgiler paylaşılmaya devam ediyor. Fotoğrafların yayınlandığı kaynaklarda yeni bir iddia daha paylaşıldı. Açıklamalara göre 4 Ocak 2022 tarihinde özel bir lansman gerçekleştirecek olan Samsung, bu lansmanda uzun zamandan beri akıllı telefon dünyasının gündeminde yer alan Galaxy S21 FE modelini tanıtacak. Şirketin 2022 yılındaki 2. tanıtımı ise 8 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu tanıtımda ise Galaxy S22 amiral gemisi serisi tanıtılacak. Üstelik 8 Şubat tarihi itibari ile yeni amiral gemileri için ön sipariş dönemi de başlatılacak. Telefonların satış tarihi ise 18 Şubat.

Samsung sonuca ulaşabilecek mi?

Samsung için yaşanan tüm bu gelişmeler sonrasında gözler soruşturmanın sonucuna çevrilmiş durumda. Şirketin büyük dikkat çeken sızıntının kim ya da kimler tarafından yayınlandığını bulup bulamayacağı bilinmiyor. Ancak bu soruşturma haberleri gündeme geldikten sonra Galaxy S22 serisi ve Samsung’un tanıtım tarihleri ile gündeme gelmesi, sızıntıları yapan kişilerin bu duruma çok fazla ilgi göstermediğini de ortaya koyuyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir