Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung’un son nesil tanıtmış olduğu amiral gemisi modeli Galaxy S20 cihazları şirketin 60 Hz’i geçen ilk akıllı telefon modelleri olmuştu. Öyle ki yeni bu modeller 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olarak piyasaya giriş yaptı. Fakat yüksek yenileme hızına sahip olan diğer telefonlara karşılık ortaya bir yol bulunmadan 120 Hz ve 60 Hz seçmek zorunda kalıyorsunuz. Resmi olarak böyle bir imkan yokken, keşfedilen gizli bir seçeneğe göre telefonu 96 Hz ekran yenileme hızı ile kullanabilirsiniz. Bu özellik ABD’de etkinleştirilebilir olurken, XDA forum üyesi SatySatsZB tarafından ifade edilenlere göre çok daha kullanışlı bir araç bu konu için oluşturulmuş durumda.

Samsung Galaxy S20’de gizli 96Hz seçeneği ortaya çıktı

1 1585991077

Geliştirilen bu ayar araç durum çubuğuna 96Hz ve 120Hz arasında geçiş yapabileceğiniz iki buton koyuyor. 120 Hz modu gibi 96Hz için de sadece 1080p+ çözünürlük desteği bulunuyor. Yenileme hızının değişkenliğini doğrulamak için ise TestUFO uygulamasını kullanabilirsiniz. 96 Hz modu 120 Hz’den daha az pil tüketimi sağlaması beklenirken, bunun testi gerçekleştirilmiş değil. Ancak testlere göre Galaxy S20 Ultra ve S20+’ın 1440p/60 Hz’den 1080p / 120Hz’e geçtiğinde belirgin bir şekilde pil ömrü kaybettiği gözüküyor. Aynı seviyede olmasa da Galaxy S20 pil ömrü de belirgin bir şekilde kısaldığı gözüküyor.

Dikkate alınması gereken bir diğer nokta ise Reddit kullanıcılarının S20 telefonlarının Exynos sürümlerinde resmi olmayan 96 Hz modunda çeşitli sorunlar yaşadığı belirtiliyor. Yine yapacağınız bu resmi olmayan durumda Galaxy S20 cihazınızda yaşanabilecek sorunlar sizin sorumluluğunuzda olduğunu belirtelim. Samsung’un ise ilerleyen dönemlerde böyle bir seçeneği resmi olarak sunma seçeneği de yer alırken, şuan için böyle bir durum beklenmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir