Akıllı cep telefonları uzun süreli kullanımdan sonra kullanıcılara aşırı ısınma sorunu yaşatabiliyor. Bu gibi soruna karşı önlem almak için yapacağınız çeşitli adımlar mevcuttur. Aşırı ısınma sorunu yaşatan Samsung Galaxy S10 adlı akıllı cihazınız varsa, bu gibi bir durum karşısında cihazınızı tutmak ya da kullanmak konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Aşırı ısındığını düşündüğünüz Samsung Galaxy S10 modelli akıllı cihazınızı anında kapatın. Söz konusu akıllı cihazın aşırı ısınma yapıyorsa dahili bileşenlere zarar verebilir. Şöyle ki her ne kadar Samsung modelli bazı akıllı cihazlar belirli bir oranda ısındığında kendiliğinden kapanacak şekilde tasarlanmış olsa da bu sistem zaman zaman çalışmayabilir. Bu sebeple direk müdahale etmekte fayda vardır. Böyle bir durumda Samsung Galaxy S10 adlı cihazınızı en az 20 dakika soğumaya bırakın ve sonrasında çalıştırın. Akıllı cihazınızda bu sorun yaşanıyorsa aşağıdaki yöntemleri takip edebilirsiniz.

22 1 4

Uygulamaları ve işlerim sistemini güncelleyin

Birçok akıllı cihaz kullanıcısı güncellemeler ile akıllı cihazlarında yaşanan küçük sorunların ortadan kalkacağının farkında olmaz. Akıllı cihazınızda yer alan tüm uygulamaların güncel olduğundan ve düzgün çalıştığından emin olarak kullanın. Daha sonra ısınma sorununu tekrar kontrol edebilirsiniz.

Kılıfını Çıkarın

Bazı Samsung Galaxy S10 cihaz kullanıcıları kullanım esnasında cep telefonları korumak adına kılıf kullanmayı tercih edebiliyor. Kılıflar S10 cihazınızın daha hızlı ısınmasına neden olabilir. Bu gibi bir durum karşısında akıllı cep telefonunuzun kılıfını çıkararak ısınma sorununun tekrar yaşanıp yaşanmadığını kontrol edin. Samsung Galaxy S10’da kılıf yokken daha az ısınacaktır. 

Uygulamaları Kontrol Edin

Akıllı cihazınızın aşırı ısınmasına neden olan sorunlardan biri de yanlış kodlanmış uygulamalar olabilir. Samsung Galaxy S10 adlı cihazınızda aşırı ısınma sorunu yaşıyorsanız, en son yüklediğiniz uygulamaları hatırlayın ve şüphelendiğinizi kontrol edin. Şöyle ki indirmiş olduğunuz uygulamalar siz farkında olmadan arka planda çalışarak cihazınızın şarjının bitmesine ve sonrasında ise akıllı cihazınızın ısınmasına sebep olabilir. Bu sebeple en doğru seçim Samsung Galaxy S10 adlı akıllı cihazınızı güvenli modda çalıştırmak olacak. 

Cihazınızı güvenli modda başlatmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

– Güvenli mod düğmesi görünene kadar güç düğmesini basılı tutun ve sonra bırakın.

– Onaylamak için Güvenli mod’a dokunun.

– İşlemin tamamlanması 30 saniye sürebilir.

– Yeniden başlatmanın ardından, ana ekranın sol alt kısmında “Güvenli mod” belirir.

– Bu modda ısınma olmuyorsa sorun bir uygulamada demektir.

Cihazı Optimize Edin

Zaman zaman cihazınızın bakımını yapmak size son derece doğru bir yöntem sağlayacaktır. Cihazınızı optimize etmek için yapacağınız sorun giderme adımlarından biri de akıllı cihazınızın sistemini hafifletmek olacak. Bu işlemi yapmak için de cihazınızın Ayarlar menüsündeki, Cihaz Bakımı bölümünden optimize işlemi yapabilirsiniz. Akıllı cihazınızda yaşanan aşırı ısınma sorunu sistemden dolayı kaynaklanıyor olabilir. Sistemi optimize etmek, hataların oluşma şansını azaltabilir. Bu işlemi yapmak içinse aşağıdaki adımları takip edin. 

– Ayarlar uygulamasını açın.

– Cihaz Bakımı öğesine dokunun.

– Şimdi Optimize Et öğesine dokunun.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir