Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından üretilen Galaxy S10 modelli akıllı cihazınızda zaman zaman doğru bir şekilde arama yapamıyor ve bunun neden kaynaklandığını merak ediyorsanız konu ile ilgili yazımızdan faydalanabilirsiniz. Galaxy S10 cihazınızda gelen çağrılarınız kesilme sorunu yaşanıyor olabilir. Bu gibi bir sorun karşısında yazımızdaki çözümleri deneyebilirsiniz. 

Galaxy S10’da gelen aramaların kesilme sorunu

– Cihazınızın uygulamasını kapatmayı deneyin

Yaşadığınız sorun akıllı cihazınızdan kaynaklı olabilir. Arama esnasında zaman zaman çeşitli kesilme sorunları yaşanıyor olabilir. Bu gibi durumlar karşısında telefonunuzda uygulamayı kapatıp açmak çözümlerden biridir. Son uygulamalar tuşu ile beraber uygulamayı kapatın. 

– Akıllı cihazınızın ana ekranın, Son Uygulamalar yazılım tuşunu kullanın. 

– Son Uygulamalar ekranını açtığınız anda, akıllı cihazınızda uygulamayı aramak için sol ya da sağa kaydırma işlemi yapın. 

– Daha sonra ise, kapatmak istediğiniz uygulamanın üzerine dokunun ve sonrasında karşınıza çıkan menüden kapatmaya zorlama yapın. Daha sonrasında bu uygulamaları kapatacaksınız. Eğer orada söz konusu uygulama yoksa, tüm uygulamaları kapatmayı deneyin. 

– Telefon uygulamasını kapatın

Akıllı cihazınızın uygulama bilgisi menüsünden Telefon seçeneğini açın. Yukarıda yapacağınız işlem ile bu yöntem aynı şekilde sonuç verecektir. Hatalı telefon uygulamasını zorla kapatmak için zorlama yapabilirsiniz. Bu sayede tekrar uygulamayı açtığınızda sorun ortadan kalkmış olacak. İşlemleri yapmak için;

– İlk olarak ayarlar menüsünü açın.

– Uygulamalar ögesine dokunun.

– Sonrasında ise diğer ayarlar simgesine dokunun.

– Karşınıza çıkan sayfadan sistem uygulamalarını göster ögesini dokunun.

– Seçmeniz gereken uygulamaya dokunun.

– Durdurmaya zorla diyerek işleminizi sonlandırın. 

– S10’u yeniden başlatın

Akıllı cep telefonunuzun uygulamasını yeniden başlatmak yaşadığınız sorunu ortadan kaldırabilecek niteliktedir. Uygulamayı yeniden başlatmak sorunu çözmüyorsa, yapacağınız sonraki işlem cihazınızı zorla baştan başlatmak olacak. Bunu yapmak içinse, Güç ve Sesi Azaltma tuşuna aynı anda basılı tutmanız yeterli olacaktır. Cihazınızın yeniden başladığında tuşları bırakabilirsiniz. Bu şekilde sistem genelinde yaşanan sorunları kolaylıkla ortadan kaldırabilirsiniz. İşlemleri yapmak için aşağıdaki adımları takip edin;

– Akıllı cihazınızın güç ve sesi azaltma tuşlarına aynı anda basarak yaklaşık 10 saniye kadar basılı tutun. Burada Bakım Ön yükleme Modu ekranının karşınıza çıkması için bir kaç saniye beklemeniz yeterli olacaktır. 

– Karşınıza çıkan Bakım Önyükleme Modu ekranında Normal Önyükleme Seçimi’ni seçmek için ses seviyesi tuşları size yardımcı olacaktır. Bu tuşa ve güç tuşuna basabilirsiniz. Sıfırlama işleminin gerçekleşmesi için bir kaç saniye beklemeniz yeterli olacaktır. 

– Güncellemeleri yükleyin

Geliştirici şirket akıllı cihazınızda yaşanan bir sorunu ancak güncelleme yaparak ortadan kaldırabilir. Bu sebeple hem Android hem de kullanmış olduğunuz uygulamaların son sürümlerini kullanıyor olmak son derece önemlidir. Uygulamalar üzerinde yaşanan sorunları azaltmanın ya da ortadan kaldırmanın en önemli çözümlerinden biri budur. Güncellemeler akıllı cihazınızda yaşanan yazılımsal sorunları ortadan kaldıracaktır. Bu sebeple güncellemeleri takip etmek son derece doğru bir seçenek olacaktır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir