Güney Koreli teknoloji devi tarafından üretilen Galaxy Note 10 adlı akıllı cihaz gerek teknik özellikleri gerek tasarımı ile kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarırken aynı zamanda çeşitli özellikleri ile de sivrilmeyi başarıyor. Cihazın hızlı şarj zorunluluğunun olmasının sebebi, oldukça büyük Li-lon 4300 mAh batarya gücüne sahip olmasıdır. Cihazın bataryasının oldukça geniş olması hızlı şarj desteğine sahip olmasını gerektiriyor. Bu sebeple Galaxy Note 10 adlı akıllı cihaz, 45W hızlı şarj etme özelliği ile beraber geliyor. Galaxy Note 10 akıllı cihazına sahipseniz ve ve cihazın nasıl hızlı şarj edileceği konusunda bir fikriniz yoksa bu konu hakkında yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Galaxy Note 10’un yavaş şarj olma sorunu nasıl çözülür?

Galaxy Note 10 modelli akıllı cihazınızın yavaş şarj olma durumu ile karşı karşıyaysanız ve sorunu çözemiyorsanız bu konu hakkında yazımızdan faydalanabilirsiniz. Bu konu hakkında cihazınızda kontrol etmeniz gereken hızlı şarj özelliğinin açık olup olmadığıdır. Cihazınzın ayarlarını kontrol ederken yanlışlıkla hızlı şarj özelliğini kapatmış olabilir ve sonrasında bu şekilde unutmuş olabilirsiniz. Bu sebeple ilk olarak cihazın hızlı şarj özelliğinin aktif olup olmadığını kontrol edin. Cihazın hızlı şarj özelliğini kontrol etmek için aşağıdaki adımları takip edin. 

İlk olarak cihazınızdan ayarlar uygulamasını açın.

Aygıt Bakımı seçeneğine dokunun. 

Daha sonra, karşınıza çıkan sayfadan Batarya seçeneğine dokunun.

Diğer ayarlar simgesine yani sağ üst köşede yer alan üç nokta şekline dokunun. 

Yine ayarlar seçeneğine dokunun.

Listenin aşağısına inin ve hızlı şarj düğmesinin aktif olup olmadığını kontrol ederek sonrasında bu özelliği aktif hale getirin. 

Bu işlemleri yaptıktan sonra halen hızlı şarj edemem sorunu ile karşı karşıya kalıyorsanız farklı bir şarj kablosu ya da adaptör kullanmayı deneyebilirsiniz. Cihazınızı şarj ederken hızlı şarj etme sorunu yaşıyorsanız farklı bir orijinal Samsung Galaxy Note 10 şarj kablosu ve adaptör kablosu kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu yapacağınız doğru yöntemlerden biridir. Zaman zaman USB kabloları ya da şarj adaptörleri bozulabilir. Bu sebeple şarj etme esnasında sorun yaşayabilirsiniz. 

Bu iki yöntemi de denediniz ve olumlu bir şekilde sonuç alamadıysanız cihazınızın yazılımını ve bataryasını kalibre edebilirsiniz. Şöyle ki Güç Yönetimi yazılım sisteminde herhangi bir sorun olduğunda Note 10’un yavaş şarj olmasına neden olabilir. Bataryanızı ve yazılımı kalibre etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

Bu işlemi yapmak için ilk olarak cihazınızın bataryasını tamamen boşaltın. Bu şekilde cihazınız şarjı bitik halde kapanana kadar açık bırakın. 

Cihazınız kapalı bir halde iken %100 şarj olana kadar cihazınızı şarj edin. Bu aşama da elbette ki orijinal şarj aleti kullanıp kullanmadığınızdan emin olun. Cihazınızı şarja taktığınızda en az iki saat şarj edin ve bu esnada hiç kullanmamaya özen gösterin. 

Şarj olma işlemi tamamlandıktan sonra cihazınızı şarjdan çıkarabilirsiniz. 

Sonrasında cihazınızı yeniden başlatın.

ve tekrar cihazınızın şarjı tamamen bitene kadar kullanın.

En son işlem olarak ise ilk adımları tekrar deneyin. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir