Samsung’un 17 Mart etkinliğinde tanıtılması gereken Galaxy A53 modeli, bazı ülkelerde gizlice satışa sunuldu.

Samsung’un 17 Mart’ta merakla beklenen Galaxy A53 ve A73 modelleri başta olmak üzere orta segmentteki yeni akıllı telefonlarını tanıtacağı etkinliğe sayılı günler kaldı. Ancak şirket tarafından henüz piyasaya sürülmemiş bu cihazların kanallar üzerinden satılmaya başlandığı görüldü.

Galaxy A53 Özellikleri ve Fiyatı

Samsung’un yeni orta sınıf cihazlarını lansmanından 3 gün önce Sırbistan ve Kenya’daki bazı bayilerin, resmi olmayan kanallardan devraldıkları Galaxy A53 modelleri piyasaya sürdü. Cihazlar satışta çok az kalsada bu hamle merakle beklenen Galaxy A53 modelinin tüm özelliklerini ve satış fiyatını ortaya çıkarmış oldu. Eğer bu rakamda bir değişiklik olmazsa sınıf orta segment fiyat 400 dolardan satışa çıkacak.

Samsung Galaxy F23 5G resmi olarak tanıtıldı

Sırbistan ve Kenya’daki bayilere gönderilen Galaxy A53 kutularının beklendiği gibi adaptörsüz sadece Type-C kablo ile geldiğini görüyoruz. Ama cihazların mavi, sarı ve turuncu arasındaki renklerde geldiği de doğrulanmış oldu.

Cihazın genel özelliklerine baktığımızda 6.52 inç AMOLED panel ekran ile gelen Galaxy A53, Exynos 1200 serisi yongalardan Exynos 1280 işlemci kullanıldığını görmekteyiz. Segmentine göre oldukça iyi bir performans sunması beklenen telefonun 4500 mAh kapasiteli bir pil var. Ayrıca Android 12 işletim sistemi üzerine kurulu cihaz One UI 4 ile birlikte geliyor.

Kamera açısından, arkada 64MP ana, 12MP ultra geniş ve 2x5MP kamera bulunmakta. Ön kamera 32MP özçekim kamerasıdır. Ayrıca satışa sunulan her iki ürün de 8 GB RAM ve 128 GB bellek ile listelenmiş durumda. Şirketin lansmanda cihazın yeni bir versiyonunu tanıtıp tanıtmayacağı ise henüz belli değil.

samsung galaxy a53 tanitima gunler kala satisa cikti2

Ekran
: 6.52 inç FHD+ 120 Hz AMOLED
Donanım:İşlemci: Exynos 1280
Depolama – RAM: 128GB / 8GB (satılan iki cihaza ait)
Kamera:Arka kamera: 64 Megapiksel ana kamera, 12 Megapiksel ultra geniş açı
5 Megapiksel, 5 Megapiksel
Ön kamera: 32 Megapiksel
Diğer:Batarya: 4.500 mAh (25W destekli olduğu tahmin ediliyor)
Renk: Mavi ve sarı (satılan iki cihaza ait)
İşletim Sistemi: Android 12, One UI 4

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir