2021 yılının ekim ayı itibarı ile sızıntıları yapılmaya başlanan Galaxy A53 hakkında son gelişmeleri sizlerle paylaşmıştık. Telefon bu sefer Çin’de TENAA tarafından onaylandı ve böylece tüm özellikleri açığa çıktı.

SM-A5360 model koduna sahip Galaxy A53 5G, maksimum 2,4 GHz saat frekansına sahip sekiz çekirdekli bir işlemci ile destekleniyor. TENAA testinde akıllı telefonda yer alacak işlemci ile ilgili hiçbir detaya yer verilmemiş durumda. Bu nedenle işlemcinin hangi markanın işlemcisi olacağı ve hangi modelin kullanılacağı konusunda soru işaretleri bulunuyor.

Galaxy A53 özellikleri neler?

8 GB RAM ile kutudan çıkacak olan telefon, Android 12 işletim sistemini kullanacak. Bununla birlikte farklı pazarlarda farklı RAM ve işlemcinin kullanılabilmesi de mümkün olduğundan dolayı bazı bölgelerde 6 GB RAM’in kullanılabileceği de öne sürüldü. 6.46 inç Full HD Plus ekrana sahip olacak telefonda AMOLED bir panel kullanılacak.

Önde 13 MP ve 5 MP olmak üzere çift ön kamera kurulumuna sahip olan telefon, arkada ise 64 MP, 32 MP ve 5 MP olmak üzere 3’lü kamera kullanımını tercih ediyor. Bu bakımdan telefonun kamera performansı ile beklentilerin üzerinde olacağı kolaylıkla belirtilebilir. 

Telefonun özelliklerinin yanı sıra görüntülerine de yer verilmiş durumda. Test rapor sonuç sayfasına göre telefonun görüntülenen tasarımları şu şekilde;

Galaxy A532
Galaxy A53

TENAA ile süreçleri büyük oranda tamamlanan Galaxy A53’ün ne zaman piyasaya sunulacağı bilinmiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir