Uzun zamandan beri gündemde konuşulan Samsung Galaxy A53 5G modeli için yeni bir sızıntı yaşandı. Sızıntıda telefonun tasarım çizimlerine yer verildi.

Samsung amiral gemilerinin dışında giriş ve orta segment modellere yönelik çeşitli telefonlar sunmaya devam ediyor. Ancak şirketin bugüne kadarki dönemde en çok dikkat çeken serilerinden birisi Galaxy A serisi oldu. Bu yıl piyasaya sunulan Galaxy A52 5G modeli, Snapdragon 750 işlemci 5G desteği ve 120 Hz ekran yenileme hızı ile oldukça dikkat çekmiş ve uygun fiyatı ile herkesin tercihini kazanmıştı. Serinin bugüne kadarki en iyi modellerinden birisi olarak görülen Galaxy A52’nin ardından ise Galaxy A53 5G için beklentiler daha da arttı. Yapılan yeni sızıntılar ile orta sınıf telefonun tasarımı ve özelliklerini açığa çıkaran kaynaklar, yeni modelin çok daha cazip bir şekilde piyasaya sunulacağını net olarak gösterdi.

Samsung Galaxy A53 5G tasarımı neler sunuyor?

Samsung Galaxy A53 5G için paylaşılan tasarım sızıntılarında telefonun özellikle arka cephesi dikkat çekiyor. Dörtlü arka kamera düzenlemesi ile kamera performansının çok daha arttırıldığı görülen cihazda, ince tasarım göz kamaştırıyor.

Tasarımlarda ilk olarak dikkat çeken detaylardan bir tanesi de kulaklık girişinin artık A serisinde yer almayacak olması. Samsung yeni modeli ile birlikte bugüne kadar A serisinde yeni bir dönem başlatıyor ve kulaklık girişini telefonlardan tamamen çıkarıyor. Muhtemelen telefonun bu kadar ince olmasındaki en önemli etkenlerden birisi de kulaklık girişinin iptal edilmesi. 

Samsung Galaxy A53 5G özellikleri neler?

Sızıntı ile birlikte telefonun özelliklerine yönelik bazı gelişmeler paylaşıldı. Telefonda gücü verecek olan işlemcinin hangisi olduğu bilinmiyor ve Samsung tarafından geliştirilen bir işlemcinin ya da Qualcomm Snapdragon serilerinden birisinin kullanılabileceği belirtiliyor.

120 Hz ekran yenileme hızının korunması beklenen modellerde özellikle 64 megapiksel arka kamera ile çok daha iyi bir deneyimi sunulması bekleniyor. Telefon sadece 5G versiyonu ile piyasaya çıkacağından dolayı kullanıcılar 4G gibi farklı versiyonlara yeni modelde sahip olamayacak. Samsung Galaxy A53 5G modelinde dikkat çeken tasarımları ise şöyle;

Samsung Galaxy A53 5G
Samsung Galaxy A53 5G

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir