Samsung tarafından piyasaya sunulacak olan Galaxy A53 5G yeni bir sertifika alması ile gündeme geldi. 3C tarafından onaylanan yeni akıllı telefonun 15 watt şarj desteğine sahip olacağı görüldü.

Galaxy A5 serisi özellikle 2021 yılında şirketin en çok satan serilerinden birisi olduğundan dolayı Galaxy A53 test ve sertifika sürecinde görülmesi ile dikkat çekti. Ancak hızlı şarj deneyimi sunmayacağının ortaya çıkması, telefon için şu anda en büyük handikaplardan birisi olarak görüldü.

Galaxy A53
Galaxy A53 için paylaşılan 3C onay raporu

Geçen yılki Galaxy A52, A52 5G ve A52s 5G modellerinde dahi daha üst seviyede bir şarj imkanı sunuyordu. Son dönemlerde kullanıcıların özellikle hızlı şarj teknolojisine sahip modelleri ön planda tuttuğu göz önünde bulundurulduğunda Samsung yeni modelinde böyle bir dezavantaj yaşayabilir. Bununla birlikte 2022 itibari ile sektörel olarak genel beklenti daha büyük kapasiteli bataryalar ve hızlı şarj teknolojileri.

Samsung Galaxy A53 5G özellikleri neler?

Yeni modelde şarj özelliğinin yanı sıra Samsung tarafından geliştirilen Exynos 1200 işlemci ve 6 GB RAM kullanılacak. Kutudan çıktığı andan itibaren Android 12 işletim sistemi ile kullanım sağlayacak olan telefonun Full HD+ destekli ve 120 Hz ekran yenileme hızına sahip ekranı dikkat çekecek seviyede. Ekran altı parmak izi sensörü ve dörtlü arka kamera kurulumu ise cihazın öne çıkan diğer özellikleri arasında.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir