Akıllı cihaz kullanıcıların yaşadığı en büyük sorun bir süre sonra ortaya çıkan şarj sorunudur. Bildiğiniz üzere akıllı cep telefonları kullanmak için belirli seviyede şarj miktarına sahip olması gerekiyor. Fakat zaman zaman her akıllı cihaz şarj durumu ile ilgili kullanıcılarına sorun yaşatıyor. Tek yönlü olmayan bu şarj sorunu birbirinden farklı konularda karşımıza çıkıyor. Samsung Galaxy A50 adlı akıllı cep telefonunda şarj olmuyor sorununu çözmek isterseniz yazımızda yer vereceğimiz bilgilerden faydalanabilirsiniz. Samsung Galaxy A50 adlı akıllı cihaza sahipseniz ve şarj olmama sorunu karşısında ekran sürekli olarak siyah oluyorsa telaş yapmanıza gerek yoktur. Bunun çözümü elbette ki mevcuttur. 

Samsung Galaxy A50 şarj olmuyor sorunu

Orijinal kabloyu ve güç adaptörünü kullandığınızdan emin olun

Samsung Galaxy A50’nin şarj olmuyor sorunu ile karşı karşıyaysanız ilk olarak sorunun cep telefonunuzdan kaynaklı olmadığını düşünmekte fayda vardır. Şarj olmama sorunu şarj kablonuzdan dolayı gerçekleşiyor olabilir. Şarj kablonuz orijinal bir ürün değilse cihazınızda şarj olmama sorunu yaşatabilir. Çalıştığınızdan emin olduğunuz bir kablo ve şarj cihazı varsa A50’nizi bir de bu şekilde şarj etmeyi deneyin. Buna ek olarak akıllı cep telefonunuzda halen az bir miktar pil kaldıysa, kabloyu algılayıp algılamadığını görmek için bilgisayarınız ile bağlantı kurabilirsiniz. 

Telefonu şarj edin ve zorla yeniden başlatın

Samsung Galaxy A50 adlı akıllı cep telefonunuz siyah ekran ile kalıyor ya da şarj cihazınıza bağlı olduğu halde dahi yanıt vermiyorsa belleminin çökmesi sorunu yaşıyor olabilir. Yani şöyle ki cihazınızda sistem çökmesi sorunu yaşıyorsa da şarj olmama durumu ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu sebeple cihazınızın şarj olup olmadığına bakmaksızın en az 10 dakika kadar şarj aletine bağlı bırakın. Ardından ise telefonunuz şarj cihazına halen bağlıyken Yeniden Başlatmaya Zorla seçeneğini kullanarak cihazınızı kapatın. 

Galaxy A50 telefonunuz siyah ekranda kalıyor veya şarj cihazına bağlı olsa bile yanıt vermiyorsa, bellenimin çökmesi yaşıyor olabilirsiniz. Sistem çökmesi meydana gelmişse A50 şarj olmayabilir. Zorunlu Yeniden Başlatmayı yapmak için aşağıdaki adımları takip edin. 

-Sesi Azalt düğmesini basılı tutun ve henüz bırakmayın.

-Ses düğmesini basılı tutarken, Güç tuşunu da basılı tutun.

-Her iki tuşu 15 saniye boyunca veya Galaxy A50 logosu ekranda görünene kadar basılı tutun.

-Telefon şimdi şarj olduğunu gösteriyorsa, sorun çözüldü demektir. Ancak, telefon hala şarj olmuyorsa, bir sonraki çözüme geçin.

Telefonunuzun şarj bağlantı noktasını kontrol edin

Samsung Galaxy A50 adlı akıllı cep telefonunuzun şarj olmama sorununu çözmek için başvuracağınız bir diğer yöntem ise şarj bağlantı noktasını kontrol etmek olacak. Şarj giriş noktasının içerisine bir şey sıkışmış olabilir ya da burada bir sorun olabilir. Şarj giriş noktasını kontrol etmek için el fenerinden yardım alabilirsiniz. Type-C portu yeterince büyük bir alan olup içine kolaylıkla kırıntı dökülebilir. Bağlantı noktasında sorun varsa ve burayı temizlemek için antistatik bir fırça veya kuru bir diş fırçası kullanın. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir