Teknoloji dünyasının başarılı teknoloji isimlerinden Samsung, markayı giriş ve orta seviyede temsil eden Galaxy A serisini yenilemek adına hazırlıklara başladı. Serinin başlangıç modeli olarak Samsung Galaxy A13 5G, özellikleri ve tahmini olarak da fiyat etiketi ortaya çıktı. 

Samsung Galaxy A13 5G, özellikleriyle dikkat çekiyor

Bu ayın ilk günlerinde CAD tasarım görüntüleri ortaya çıkan telefonun donanımsal özellikleri ortaya çıkarmamıştı. Su damlası çentiğine sahip olan bu Samsung Galaxy A13 5G, arka kısmında üçlü kamera kurulumuna sahiptir. Twitter platformu üzerinden yapılan yeni bir paylaşım ise bütçe dostu olan modelin merak edilen özellikleri gün yüzüne çıkardı. 6.48 inç boyutunda Full HD+ LCD erkan özelliğine sahip olan Samsung Galaxy A13 5G, ekran yenileme hızı şu an için bilinmiyor. Fakat ekranın benzerine göre daha yüksek çözünürlük özelliği ile geldiğini de söylemek mümkündür. Gücünü MediaTek Dimensity 700 işlemciden alan bu telefonda 4/6/8 GB RAM ve 64/128 GB depolama alanı seçenekleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bunun yanı sıra microSD kart desteği de hafıza kısmında kullanıcılar için pek çok kolaylık sağlıyor.

Üçlü arka kamera kurulumu kısmında ise kullanıcıları şaşırtmayı başaran bir sensör paketi de yer alıyor. 50 MP çözünürlüklü ISOCELL JN1 sensör bu pakete liderlik ederken, 5 MP ultra geniş açı ve 2 MP derinlik sensörü ana kamera ile beraber geliyor. 5.000 mAh kapasiteli olan bataryanın ise 25W hızlı şarj desteğine sahip olacağını da belirtmek gerekir. Son olarak ise cihazın yan kısmına yerleştirilen parmak izi sensörü, Galaxy A13 5G’nin kesinlik kazanan özelliklerini de destekler niteliktedir.

Galaxy A serisinin giriş modeli ile ilgili olarak tanıtım tarihi ve fiyat bilgileri de henüz mevcut değildir. Ancak geçtiğimiz ay içerisinde ortaya çıkan bir rapora göre, telefonun 249 dolar fiyat etiketine sahip olacağını da belirtmek gerekir. Samsung Galaxy A13, bu sayede markanın en uygun fiyat etiketine sahip olan 5G telefonu olacak. Bunun yanı sıra tanıtım tarihinde ise tıpkı Galaxy A12 Kasım ayı içerisinde ön plana çıktığını da belirtmek gerekir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir