iPhone 12, en çok satışı yapılan akıllı cep telefon unvanını Samsung Galaxy A12’ye kaptırdı. iPhone 12 ve Galaxy A12 arasında yaklaşık olarak 5 kat daha fazla fiyat farkı bulunuyor. 

Omdia tarafından hazırlanan raporuna göre, bütçe segmentindeki Samsung Galaxy A12, 2021’de dünyanın en çok satışı yapılan akıllı cep telefon modeli oldu. Daha önce de zirveye amiral gemisi iPhone 12 liderlik konumunda yer alıyordu. Güney Kore merkezli şirket, cihazdan 51.8 milyon adet sevkiyat gerçekleştirirken, iPhone 12 ise 41.7 milyon adete kadar çıktı. Android işletim sistemi bulunan akıllı telefonun popülerliği, kuşkusuz ki daha uygun fiyat etiketiyle açıklanabilir. Galaxy A12’nin ortalama olarak maliyeti 160 dolar iken (ülkemizde ortalama 3.250 TL), geçtiğimiz yıla göre Apple amiral gemisi  851 dolara (ülkemizde ortalama 15 bin TL) satın alınabiliyor.

OnePlus Nord 3 özellikleri ortaya çıktı

En çok satışı yapılan 10 akıllı telefonun 7’si iPhone

Sıralamada üçüncü sırada, sevkiyatı 34.9 milyon adede kadar çıkan iPhone 13 yer alıyor. Listenin dördüncü sırasında ise 33.6 milyon adet ile iPhone 11 bulunuyor. Ardından yani beşinci sırada, Redmi bulunurken, bu akıllı cep telefonun sevkiyat hacmi 26.8 milyon kopyaya kadar çıktı. En çok satışı yapılan ilk 10 telefon arasında yedi iPhone modelinin bulunuyor olması da dikkat çekicidir. Samsung’un bu liste içerisinde en üst sırada yer alması, bütçeye uygun şekilde A serisi telefonların oldukça popüler olduğunu gösteriyor. 2019 yılından itibaren şirket, J serisi yerine A serisine odaklandı ve A serisinin pazar payı o zamandan bu yana istikrarlı bir şekilde artış gösterdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir