Samsung EX1 bu yıl daha fazla sürprize hazırlanıyor gibi görünüyor. Evet, bu yıl Güney Koreli teknoloji devinden bazı İnsan yardımcı robotları göreceğiz. Edinilen bilgilere göre Samsung, insan yardımcı robot EX1’i piyasaya sürecek.

Güney Koreli teknoloji devinin CEO’su ve başkan yardımcısı Han Jong-hee Cuma günü Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2023’te düzenlediği basın toplantısında, “Robotlar, Samsung Electronics’in yeni büyüme motorudur” dedi . “Bu yıl içinde EX1 adlı bir insan yardımcı robotu piyasaya sürmeyi planlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Samsung Galaxy Unpacked 2023 tarihi sızdırıldı

Samsung EX1 yardımcı robot ve özellikleri

Yakın tarihli bir raporda, şirketin amacını daha düşük bir maliyetle tamamlamak için Rainbow Robotics ile çalıştığı ortaya çıktı. Şirket, 2021’de oluşturduğu robot iş görev gücünü geçen yıl daha yüksek bir ekip düzeyine yükseltti.

Samsung Electronics İcra Kurulu Başkanı Jay Y. Lee de robotları ve ilgili teknolojileri geliştirmeye hevesli. Lee, 2021’de robotları ve yapay zekayı içeren gelecekteki yeni işlere önümüzdeki üç yıl içinde 240 trilyon won (191 milyar $) yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Son zamanlarda şirket, kooperatif robot geliştiricisi Rainbow Robotics’e geçen hafta 59 milyar won yatırım yaptı.

Han, “CES’ten (geçen yıl) sonraki prosedürler, Rusya-Ukrayna savaşı, Çin’deki tecrit ve ABD-Çin çatışması gibi sorunlar nedeniyle ertelendi” dedi. “Normal hayata dönme çabaları göz önüne alındığında bazı güzel haberler bekleyebileceğiz.” Ancak Han, güvenliği gerekçe göstererek ayrıntı vermedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir