Güney Koreli üretici şirket Samsung, yeni nesil akıllı telefon modellerinde kullanılacak olan 200 MP’lik kamera sensörünün tanıtımını gerçekleştirdi. Bu yeni sensör, düşük piksel büyüklüğü sayesinde kamera boyutunda azaltmaya imkan tanıyacak. Akıllı telefon pazarında 108 MP kameralar henüz yeni yaygınlaşırken, Samsung standartları tekrar belirleyecek modeller ile karşımıza gelmeye devam ediyor. Özellikle yüksek çözünürlüklü kameralar ile dikkat çeken Xiaomi gibi şirketlerin yanı sıra şimdi ise Samsung karşımıza 200 MP sensör ile geliyor. Geçtiğimiz yıl ilk defa 200 MP çözünürlüğünde sensör tanıtımı gerçekleştiren Samsung, bu kameranın yeni versiyonu olan 200 MP ISOCELL HP3 sensörünü tanıttı. Şirketin yeni sunacağı bu sensör en küçük boyuttaki sensörleri ile bir rekor kırıyor.

Samsung’dan yeni 200 MP kamera sensörü tanıtıldı

samsung dunyanin en kucuk 200 mp sensorunu duyurdu

Samsung’un bu yeni sensörünün özelliklerine bakacak olursak, 0.56 milkrometre boyuta sahip pikseller ile geliyor. Bu özelliği ile en küçük 200 MP sensöre sahip olan ISOCELL HP3, bu sayede akıllı telefonlardaki büyük kamera sorununun önüne geçmiş olacak. Piksel boyutunun düşmesiyle beraber kamera, cihazda %20 daha az yer kaplayacak ve dev kameralar küçülmüş olacak. Yeni sensörün diğer özelliklerine gelecek olursak 8K çözünürlükte 30FPS video desteği ve 4K çözünürlükte 120 FPS video çekme imkanı tanıyacak. Ayrıca Super QPD otomatik odak teknolojisine de sahip olacak.

Düşük ışık performansı tarafında da geliştirmelere sahip olacak olan yeni tetra 2 piksel teknolojisi, 0.56 mikrometre olan pikselleri 4 piksel yada 16 piksele birleştirebiliyor. Bu sayede ise bu sensör düşük ışıkta bile daha parlak ve canlı görüntüler elde etmeye imkan tanıyor. Samsung’un bu yeni sensörünü hangi cihazlarında kullanacağı henüz bilinmezken, yeni nesil cihazlardaki kamera kalitesinin ilerleyen dönemlerde artacağı açıkça gözüküyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir