Samsung Display’ın ABD merkezi teknoloji devi Apple’dan tedarik garantisi alması durumunda şirket içib yeni bir ekipman alarak iPad’ler için OLED ekranlar üretmeye başlayacak. Samsung’un ürettiği OLED ekranlı iPad modellerinin 2024’te gelmesi bekleniyor.

Hatırlarsanız Apple geçtiğimiz sene yaptığı bir açıklamada bu yıl içinde OLED ekranlı bir iPad Air modeli tanıtacağını söylemiş ancak Eylül ayında cihazın tanıtımını üretim sıkıntıları nedeniyle iptal etmek durumunda kalmıştı. Bu aksaklık da Samsung Display’in ürettiği OLED ekranlı iPad modellerinin 2024 yılında piyasaya sürülebileceği iddialarını güçlendirdi.

Samsung Display, Apple için ekipman alacak

Geçtiğimiz sene Samsung ve Apple’ın 10.86 inçlik bir OLED ekran için çalışmalara başladıkları ama üretim maliyeti, ekranın parlaklık düzeyi ve dayanıklılıkla ilgili sorunlar nedeniyle bu çalışmaları durdurduklarını bildirilmişlerdi. 

Dün The Elec tarafından yayımlanan yeni bir rapor ise şirketlerin askıya aldığı OLED ekran çalışmaların yeniden başlayabileceğini gösteriyor. Fakat üretimin finansal açıdan daha uygun olabilmesi için Apple’ın Güney Kore merkezli teknoloji devine daha yüksek miktarlarda sipariş vermesi gerekiyor.

9. nesil iPad daha uygun fiyatlı olacak

Çalışmaların başlarında Samsung’un tek yığınlı OLED ekran üretmek istemesine karşılık Apple, daha yüksek dayanıklılığa ve parlaklığa sahip olması amacıyla iki yığınlı bir yapı istemişti. Ancak tabiri caizse evdeki hesap çarşıya uymadı. Apple’ın talep ettiği iki yığınlı yapının yüksek maliyetli çalışmaların daha başlangıç aşamasında durmasına neden oldu.

Ancak gelen son bilgilere göre iki teknoloji devi bir ortak noktada anlaşmayı başardı. Gelen bilgilere göre eğer her şey yolunda giderse Samsung Display, Apple’ın isteklerini karşılayan bir OLED ekranı daha uygun maliyetlere üretebilecek. Ama bunun için yeni ekipman alması gereken şirketin önce Apple’dan sipariş garantisi alması gerekiyor. Samsung bu işbirliği için en az Apple kadar heyecanlı olsa da doğal olarak üretimden zarar etmek istemiyor. Zira şirketin Apple için ürettiği ekranları kendi tablet modellerine uyarlamasının biraz zor olduğunu da belirtmek gerek.

İki şirketin bu proje için masa başı toplantıları yaptığına dair söylentiler var. Eğer şirketler anlaşabilirse Samsung Display, Apple’a ekran üretebilmek için bu sene ekipman siparişi verecek.

Ekipmanın temin edilmesiyle birlikte üretim süreci de başlayacak. Tabi ekranların kullanıma sunulmadan önce belli testlere de tabi tutulacağını göz önünde bulundurursak, yeni OLED ekranların 2023 senesine yetişmesinin biraz zor olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer üretim ve test sürecinde hiçbir aksaklık yaşanmazsa Samsung OLED ekranlı iPad modelleri 2024 senesinde satışa sunulabilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir