Üretici şirket Apple, daha büyük 10,5 inç ekrana ve A13 yongasına sahip olan güncellenerek yeni özellikler kazanmış bir 9. nesil iPad piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 

10.5 inç iPad hangi özelliklerle geliyor?

Kullanıcılara tarafından ortaya çıkarılan bir rapora göre, 9. nesil ‌iPad‌ mevcut 8. nesil iPad‌’le benzerlik gösterecek. Fakat birbirinden farklı düzenlemeler ile beraber gelecek.  Şöyle ki 9. nesil iPad biraz daha büyük olan 10,5 inçlik LED ekrana sahip olurken aynı zamanda A13 Bionic yongaya, 4GB RAM’e ve çok daha ince daha hafif bir tasarım doğrultusunda üretilecek. Konu hakkında gelen raporlara göre 9.nesil iPad, Parmak İzi sensörüne sahip Ana Ekran tuşu ve Lightning bağlantı noktasını da kullanmaya devam edecek.

Söz konusu bu yeni iPad’in 3.nesil iPad Air’in kasasını ve ön panelini kullanarak daha ince bir tasarımla kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bu da oldukça mantıklı olarak görülüyor çünkü Apple’ın tercih ettiği tasarımlar iPad serisini sürekli olarak aşağı çekmeye devam ediyor. Örnek vermek gerekirse, 1. nesil iPad tasarımı 5. nesil iPad’e ve 10,5 inç iPad Pro’nun tasarımları da 3. nesil iPad Air adlı cihazlara gelmişti. Tasarımların bu şekilde tekrar tekrar kullanılması, iPad adlı cihazın daha düşük fiyat noktası için maliyetleri düşürmesinde de faydalı olacak. 

Bunun yanı sıra Apple’ın giriş seviyesi model iPad’i, 8. nesil modelin kullanıcıların beğenisine sunulması çok kısa bir süre içerisinde güncellemesi gerçekten de sıradışı olabilir. Çünkü Apple, 8. nesil iPad akıllı cihazları Eylül ayı gibi yakın bir tarihte A12 Bionic çip ile tanıtımı gerçekleştirildi. Bu sebeple de 9. nesil iPad’in tahmin edilenden çok daha erken çıkacağı ise sadece söylenti olsa da, bir önceki güncellemenin çok daha küçük olması bu ihtimali daha da olabilir hale getiriyor. Konu hakkında elde edilen raporda 32 GB depolama yapılandırması ile başlayan mevcut iPad serisinin, 9. nesil ‌iPad‌’te 64GB’a çıkarılacağı da söylenen bilgiler arasındadır. Bu bilgiler ek olarak ise aynı zamanda yeni iPad’in 299$ gibi biraz daha düşük bir başlangıç fiyatından piyasaya sürülebileceği de tahmin ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir