Samsung, Galaxy telefonlar özelinde çalışan dijital otomobil anahtarı için uzun bir süre önce Audi, BMW, Genesis ve Ford ile ortaklık kurmuştu. Samsung ile Audi, BMW, Genesis ve Ford arasındaki bu ortaklığın arkasında otomobil anahtarını dijital hale getirmek yer alıyordu. Şu an için yalnızca Galaxy S22 serisi, Galaxy S21 serisi, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Note 20 Ultra modelinde çalışan dijital otomobil anahtarı sistemi, artık çok daha fazla araca destek veriyor. 

Destek verilenler listesine yakın zaman içerisinde önce yeni olarak Genesis GV90, BMW 1-8, Z4, X5-X7, iX, i5 ve iX4 serisi araçlar da ilave edildi. Kia Niro özelinde de çalışan bu özellik, şu an için yalnızca Güney Kore merkezli olarak kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Samsung’un bu özelliği ne zaman diğer ülkelere sunacağı konusunda ise bir açıklama bulunmuyor. Bu sistem Genesis’in araçlarında diğer modellerden daha hassas bir şekilde çalışıyor. 

5

Çünkü firma markanın araçlarında NFC yerine çok hassas yakınsal hareket takibi yapabilen UWB teknolojisinden faydalanıyor. UWB’nin kişilere otomobillerini park alanlarını bulmak ile ilgili olarak AR yani artırılmış gerçeklik üzerinden yatırımcı olabildiği de aktarılıyor. Bu esnada ise dijital anahtar kişilere mesaj atar gibi anahtar gönderme imkanı ile tanınıyor. Açık olarak otomobiller ile akıllı cihazlar artık daha önce hiç olmadığı kadar yakın bir ilişki içerisinde bulunuyor. Benzer bir konuda ise iPhone akıllı cihazlar özelinde teknoloji devi Apple da çalışıyor. 

ASUS, TUF Gaming TF120 ARGB kasa fanı tanıtıldı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir