Samsung’un kayan ekranlı yeni bir telefon üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu telefonu öne çıkaran şey, ekranın esnek olmasıdır.

Samsung kayar ekran patenti aldı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Akıllı telefon, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) web sitesinin patent veritabanı bölümüne eklenen kaydırılabilir bir ekrana sahip. Patente göre kullanıcılar telefonun uygun kısmını sürüklediğinde, akıllı telefonunun ekranını da büyütecek.

Patent ‘ün görseline baktığımızda Samsung’un üzerinde çalıştığı cep telefonunun ekranının esnek bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. Yani ekran pozisyon değiştiriyor, eğiliyor ve kayıyor ve telefonun arkasında bir ekran bulunuyor. Bu, arka kamera ile selfie çekmeyi kolaylaştıracak. Görevden ayrıldıktan sonra ne yapacağı şu an için bilinmiyor.

Samsung’un yeni telefonu bu şekilde görünecek

ezgif.com gif maker 1

WIPO’da yer alan patent resimleri, akıllı telefonun üçlü kamera kurulumuna sahip olacağını ortaya koyuyor. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi bu kamera kurulumunun teknik detayları çok net değil. Bu arada, telefonun kayan ekranında ön kamera için bir delik olacağını da belirtmeyi unutmayalım.

Samsung gibi şirketler sürekli olarak yeni ürünler için patent alırlar. Ancak bu patentlerden sadece birkaçı ticari ürün haline geliyor. Diğer patentler de tarihin tozlu raflarına gömülüyor. Mevcut koşullar göz önüne alındığında; Şirketlerin daha karmaşık ekranlara odaklandığını biliyoruz. Bu yaklaşım devam ederse; WIPO’da ortaya çıkan yeni Samsung telefonla tanışma şansımızın düşük olduğu söylenebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir