CES 2022’de yeni bir teknolojiyi gözler önüne seren Samsung’un sürgülü ekranlı bir telefonun patentini aldığı ortaya çıktı. Samsung kayar ekran patentini hayata geçirecek mi?

Kapaklı cep telefonu pazarında oldukça iddialı bir modele imza atan Samsung, yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Samsung, WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) ile kayar ekran için patent başvurusunda bulundu.

Samsung’un kısa süre önce üçlü akıllı telefonlar ve katlanabilir dizüstü bilgisayarlar için patent başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Koreli teknoloji devi, CES2022’de tanıtılan kaydırılabilir, dönen bir ekran sergiledi.

Samsung kayar ekran için patent başvurusunda bulundu

Sızdırılan bilgilere göre kullanıcıya sunulan kayar ekran modeli, S Pen için de destek içeriyor. Yakın zamanda sızdırılan bir Samsung patenti ile örtüşen bu uygulama, şirketin yakında kullanıcılarına sunacağı akıllı cihazlar hakkında ipuçları içeriyor.

samsung dan kayar ekranli telefon hamlesi 1

Patent beyanı, telefonun iki gövdeden oluştuğunu belirtiyor. En solda, roll-up ekranı dışarı doğru uzatabilen bir motor var. Arka panel, kayan ekranın önemli bir bölümünü barındırır.

Samsung Galaxy A52s 5G Türkiye fiyatı cepleri zorlayabilir

Ekranın ön tarafında telefonun sağ tarafında küçük bir bildirim ekranı yer alıyor. Analistler ayrıca bu ekranın uygulamayı kontrol etmek için de kullanılabileceğini belirtiyor. Samsung, geçmişte
piyasaya sürdüğü bir modelde kayan bir ekran test etmişti. Şirketin kayar ekranlı cihazların geçmişine bakıldığında, prototip modelin 2022 yılında kullanıcılara sunulacağı tahmin ediliyor.

Kayar ekranlı telefon hakkında ne düşünüyorsunuz? Sürgülü sistem sayesinde büyük ekranlı cep telefonu kullanımına ayak uydurabiliyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir