Samsung’un akıllı asistanı Bixby nedir? Samsung Bixby ne yapar ve nasıl kullanılır? İşte detaylar…

Galaxy S10 Serisinde Bixby Tuşu Nasıl Kapatılır?

Artık neredeyse tüm akıllı telefonlarda yer alan Sesli asistanlar, insanların hayatını çok daha kolaylaştırabiliyor. Markanın her akıllı telefonunda bulunmayan Samsung Bixby, basit bir ifadeyle Samsung’dan akıllı sesli asistan olarak tanımlanabilir. Sesli komutları tanıyan ve kullanıcı gereksinimlerine göre kendini kontrol edebilen Samsung Bixby nasıl kullanılır? Samsung Bixby Türkçe dil desteği sunuyor mu? İşte yanıtlar:

Samsung Bixby nedir?

Smart Assistant, Bixby tarafından sağlanan, Samsung Galaxy S8 ve sonraki sürümleri için Apple benzeri bir sesli hizmet asistanıdır. Samsung Bixby, Google Assistant ve Apple Siri’ye benzer yazılımlara sahiptir. Günümüzde özellikle son teknolojik değişimlerle birlikte sesli asistanlar oldukça popüler hale geldi.

Samsung Bixby, ekrana dokunmadan sesle kontrol sağlayan sanal bir yardımcıdır. Sanal asistan, dijital asistan veya yapay zeka asistanı olarak da adlandırılan bu hizmet, kullanıcılardan gelen sesli komutları algılıyor. Bu hizmet eski marka telefonlarda mevcut değildir.

Samsung Bixby ne yapar?

Apple’dan Siri veya Google’dan Assistant gibi çalışan Samsung Bixby, diğer örnekler gibi sohbet edebileceğiniz bir uygulama değil. Örneğin; Siri’yi kullanırken soru sorabilir ve Siri ile etkileşim kurabilirsiniz. Ancak Samsung Bixby birçok yönden rakiplerine benzese de şu anda Bixby ile iletişim kurmak mümkün değil. Ancak bu, Samsung Bixby’yi kötü bir asistan yapmaz.

Bixby, en sevdiğiniz uygulama ve hizmetlerle çalışır, böylece ne yapmaktan hoşlandığınızı öğrenebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Bixby’ye hızlı komutlar vererek, önceden tanımlanmış başlatma komutlarını kullanarak birden çok görevi belirli bir sırada gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin; Hızlı bir komut olarak Samsung Bixby’ye “İşsizim” komutunu öğretirseniz, Bixby Bluetooth’u açabilir, Wi-Fi’yi kapatabilir veya karardan sonra seçilen bir çalma listesini çalabilir. Elbette tüm bunları önceden düzeltmeniz gerekiyor.

Okunmamış mesajları sesli okuyabilir veya sadece sesinizle yeni bir mesaj yazabilirsiniz. Ayrıca Bixby, kullanım alışkanlıklarınızı öğrenir. Bu sayede aynı görevleri ve görevleri tekrarlamak için daha fazla zaman harcamanıza gerek kalmaz.

Samsung Bixby nasıl kullanılır?

  • Samsung Bixby, özel olarak tasarlanmış bir anahtar sayesinde kullanımı kolaydır.
  • düğmesine bastığınızda ve yüksek sesle “Bixby” dediğinizde, asistan otomatik olarak devreye girer.
  • İlk kurulum, bir Samsung hesabıyla eşleştirmeyi gerektiriyor. Eşleştirme sonrasında sizi tanıyan Bixby, çok daha iyi bir kişisel deneyim sunuyor.
  • Hello Bixby olarak açıklanan özellik ile havanın nasıl olduğunu öğrenebilir veya alarm kurabilirsiniz.

Samsung Bixby Ne Yapabilir?

  • Samsung Bixby’den arka ışığı kontrol etmesini isteyebilirsiniz. Bixby, ekran parlaklığını beğeninize göre azaltabilir veya artırabilir.
  • Galerinizdeki fotoğrafları birleştirip kolaj haline getirebilirsiniz.
  • Wi-Fi’yi açma/kapama veya etkin noktayı açma/kapatma gibi isteğinizi algılayabilir ve uygun eylemi gerçekleştirebilir.
  • Bixby, emrinizde videoları TV ekranınıza yansıtabilir.
  • Yüksek sesle konuşarak ekranı döndürebilirsiniz. Bixby Vision’ı
  • Bixby Home’un sağ üst köşesindeki Göz simgesine tıklayarak kontrol edebilirsiniz. Bixby Vision’ı etkinleştirirseniz asistan, işaret ettiğiniz nesneyi tanımlayarak size nesne hakkında bilgi vermeye çalışacaktır. örneğin; Telefonu kameraya gösterdiğiniz zaman size o telefon için online fiyat verebilir ve fiyatları karşılaştırmanıza imkan verebilir.
  • Fiyat karşılaştırmasına ek olarak, taradığınız ürünün barkodu varsa, taradığınız ürüne benzer ürünleri gösterecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir