Güney Koreli şirket Samsung’un Galaxy S8 serisi modellerinden beri cihazlarında ek bir Bixby butonu sunduğu biliniyor. Devam serilerinde ise son amiral gemisi Galaxy S10 modellerinde de Bixby tuşu bulunuyor. Cihazın sol tarafında ses tuşlarının hemen altında konumlanan bu tuş daha önceki modellerde sadece sesli asistanı aktif hale getirmek için kullanılıyordu. Fakat Samsung’un Galaxy S10 serisinde bu düğmeye çok daha başka işlevler atayabiliyorsunuz. Hiç kullanmak istemediğinizde ise kapatma imkanınız bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Galaxy S10 için Bixby butonu nasıl kapatılır bu işlemlere bakacağız.

Samsung Galaxy S10 Bixby Butonu Kapatmak

1 1556019736

Bixby, tıpkı Apple’ın Siri asistanı gibi bir asistan görevi görüyor. Samsung ayarlarından Bixby tuşunu bir kez basarak açılmasına ayarladığınız zaman sürekli yanlışlıkla Bixby’i açabilirsiniz. Bu durumlar ise oldukça sinir bozucu olabiliyor. Bu noktada ise Samsung’un sunmuş olduğu kapatma seçeneğini kullanabilirsiniz.

  • Galaxy S10, S10e veya Galaxy S10 Plus modellerinde Bixby tuşunu kapatmak için ilk olarak Ayarlar menüsüne girin ve Gelişmiş Özellikler bölümünü açın.
  • Daha sonra tüm Bixby ayarlarına erişmek için Bixby Key bölümünü açın.
  • Varsayılan ayar olarak Galaxy S10 serisinde düğmeye tek basış olarak Bixby asistanını açma ayarı bulunacaktır. Dilerseniz açma biçimini değiştirebilirsiniz.
  • Tek basış seçeneğini kapatın.
  • Bixby’i açmak için iki kez basın seçeneğini seçmek için ise üzerine dokunun ve aktif hale getirin.
  • Bu işlem ile artık Bixby’i sürekli bir şekilde yanlışlıkla başlatmaktan kurtulmuş olacaksınız. Tamamen kapatmak için ise tüm seçenekleri devre dışı bırakabilirsiniz

Farklı bir uygulamayı açmak için ise tek basış seçeneğini kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu tuşa YouTube uygulamasını atadıktan sonra tek bir dokunuş ile YouTube’a erişebilirsiniz. Yada benzeri olarak en çok kullandığınız bir uygulamayı oraya atayarak kısayol bir şekilde erişmeniz mümkün olacaktır.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir