iPhone 14’ün tanıtım tarihi yaklaşırken sızıntıların da ardı arkası kesilmiyor. Yeni ortaya çıkan bilgiler, Samsung’un Apple için 80 milyon OLED panel üreteceğini gösteriyor. Detaylar haberimizde!

Samsung Display OLED ekranlı iPad’ler 2024’te piyasaya sürülebilir

Geçtiğimiz haftalarda Apple’ın yaklaşmakta olan iPhone 14 serisi hakkında bazı sızıntılarla karşılaşmıştık. Bu sızıntılardan bazıları Apple’ın sonunda iPhone 14 serisindeki Face ID sensörü ve ön kamera için çift kesik olan çentiği küçülteceğini yönündeydi. Ayrıca Apple’ın iPhone 14 serisinde daha iyi bir selfie kamerası ve 6 GB RAM sunabileceğini de öğrenmiştik.

Kore’deki IT News’den yeni bir rapor, Apple’ın Samsung Display iPhone 14 modelleri için yaklaşık 80 milyon OLED panel tedarik edeceğini gösteriyor.

Apple planlarını takip eden sektör uzmanları, Samsung Display’in dört iPhone 14 serisi modelinin tümü için yaklaşık 80 milyon OLED panel göndereceğini söylüyor. Raporda ayrıca Samsung Display’in iPhone 14 ve iPhone 14 Pro için 6.1 inç OLED paneller ve iPhone 14 Max ve iPhone 14 Pro Max için 6.7 inç OLED paneller sunacağı vurgulanıyor. 80 milyon panelden sadece 38,17 milyonu uygun fiyatlı iPhone 14 ve iPhone 14 Pro için satışa sunulacak.

iPhone 14 serisi için tek ekran tedarikçisi olmayabilir Samsung Display olmayabilir

The Elec’ten ayrı bir rapor, Apple’ın bu hafta iPhone 14 serisi için BOE’nin de OLED panelini değerlendireceğini ortaya koydu. Görünüşe göre Çinli üretici, tanıtım tarihine yetişebilmek için Apple’dan bir ay içinde onay almayı bekliyor.

BOE’nin bu yıl diğer şirketler için üretime geçmeden önce iPhone 14 serisi için mümkün olduğu kadar çok paneli üretmeyi hedeflediği iddia ediliyor. Ancak kaynaklar, Apple’ın son fiyaskonun ardından iPhone 14 serisi için BOE’den yalnızca 5 milyon OLED panel tedarik edeceğini söylüyor.

Son dönemlerde tedarik konusunda oldukça sıkıntı yaşayan Apple’ın bu konuda nasıl bir yön izleyeceği henüz netleşmiş değil. Ancak BOE’nin beklentileri karşılamamış olması nedeniyle en büyük tedarikçisinin Apple olması yönündeki hedefi suya yatabilir gibi görünüyor. Öte yandan Samsung Display ve Apple ortaklığı iPhone 14’ün ekran kalitesini arttırırken üretimde sıkıntılar yaşanmasına da neden olabilir. Şirketin bu konuda nasıl bir yön izleyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir