Dünyanın bir numaralı akıllı telefon satıcısı olan Samsung Electronics, akıllı telefon üretimini azaltıyor.

Akıllı telefon pazarındaki son ekonomik kriz birçok şirketi etkiledi. Bu şirketlerden biri de dünyanın en büyük akıllı telefon satıcılarından biri olan Samsung oldu. Bir numara olmasına rağmen Samsung, akıllı telefon üretimini azaltma kararı aldı.

Samsung, kendin tamir et programını başlattı

Samsung üretim hacmini düşürüyor

Samsung, akıllı telefon satışlarının yılın ikinci yarısında sabit kalmasını veya tek haneli büyümesini beklediğini söylemişti. Ancak durum şirketin beklentilerine göre şekillenmedi. Bir Reuters raporuna göre şirket, Vietnam’daki akıllı telefon üretimini azaltıyor.  Thai Nguyen‘deki fabrika her sene sadece 100 milyon akıllı telefon üretiyor.

Şirketin akıllı telefon üretimini azaltmasındaki nedeni stoktaki artış ve tüketici harcamalarındaki genel düşüş olabilir. Bu aynı zamanda Samsung’un satabileceğinden daha fazla birim üretmek istemediği anlamına geliyor.

Ayrıca düşüş sadece Samsung’u değil Vietnam’ı da etkiliyor. Çünkü ülkenin üretim tesisleri, şirketin akıllı telefonlarının yarısını yaptığı yerler. Bu da bu fabrikalarda çalışan kişilerin çalışma saatlerinin azalması ve hatta işten çıkarılmaları anlamına geliyor.

Bunun yanı sıra pek çok işçi daha önce hiç bu kadar az üretim gerçekleştiğini görmediklerini dile getirdi. Samsung’a ek olarak Clubhouse, Coinbase, PayPal, Netflix, Tesla ve TikTok gibi şirketlerde işten çıkarmalar yaşandı. Yakın zamanda da Google ve Facebook tarafında, işten çıkarmalar yaşanacak gibi duruyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir